Kullandığınız limonu aman çöpe atmayın! Bu pratik ve denenmiş yöntemle o sorununuz tarihe karışacak

Kullandığınız limonu aman çöpe atmayın! Bu pratik ve denenmiş yöntemle o sorununuz tarihe karışacak

Banyoda bulunan musluk ve duşakabinlerde sık sık kireç oluşumu meydana gelir. Sürekli olarak su değme ve nemli ortamdan kaynaklı kireç çok fazla görülür ve hızla yayılır. İstenmeyen bu görüntüden kurtulmak istiyorsanız denenmiş ve onaylanmış bu pratik yöntemi denemelisiniz. Genelde tükettiğimiz limonun bu faydasını görünce temizlikte kullanmaya başlayacağız. Kullandığınız limon ile harikalar yaratın. İşte musluklarda oluşan kireçleri temizleyen doğal yöntem...

Ev hanımlarının sıklıkla şikayetçi olduğu konulardan biri musluk başlarında oluşan kireçlenme. Bu kireçlenme genelde banyoda görülür. Bunun en büyük nedeni sürekli olarak muslukların suya maruz kalmasından dolayı gerçekleşir. Sizde bu kireçlenme derdinden kurtulmak istiyorsanız mutluaka bu yöntemi denemelisiniz. Yemeklerde ve salatalarda kullandığımız limonları sakın çöpe atmayın. Musluğunuza sürün ve etkisini anında görün. Kireçlenme derdine son! İşte hayatınızı daha da kolaylaştıracak o pratik yöntem...

KULLANDIĞINIZ LİMONU SAKIN ÇÖPE ATMAYIN

Genellikle yemeklerde ve salatalarda kullandığımız limonun bu faydasını duyunca temizlikte kullanmaya başlayacaksınız. Kullandığınız limonları sakın çöpe atmayın. Bu denenmiş yöntem ile musluklarınız aynı gibi parlayacak. Özellikle banyo musluklarında kireçlenme meydana gelir ve istenmeyen görüntülere neden olur. Sizde bu görüntülerden rahatsızsanız mutlaka bu pratik yöntemi deneyin.

MUSLUKLARINIZ AYNI GİBİ PARLAYACAK

Musluk başları ve duşakabinlerde meydana gelen kireçlenme derdinden kurtulmak istiyorsanız aradığınız yöntemi açıklıyoruz. İlk olarak kullandığınız limonu çöpe atmayın. Bu limonu alın ve tuza bandırın. Ardından kireç tutan musluklara sürün. Böyle kireç derdinden kurtulacaksınız.

gfgfgf-50.jpg

MUSLUK TEMİZLEME YÖNTEMLERİ NELERDİR?

Banyo ve mutfak gibi hem sık hem de ortak kullanılan alanlarda temizlik herkes için önemlidir. Bu alanlarda temizlik hissinin yaratılamaması alanı kullanan herkes için rahatsız edici olabilir. Ortak kullanım alanı olan ve kolayca kirlenen bu bölümlerde muslukların da özenle temizlenmesi gerekir. Hem hijyen sağlanması hem de kireç ya da pas gibi oluşumların temizlenmesi açısından musluk temizliğine dikkat edilmelidir.

1- KARBONAT

Karbonat pek çok alanda olduğu gibi musluk temizliğinde de güvenle kullanabileceğiniz doğal malzemeler arasında yer almaktadır. Bir fırça yardımı ile bu malzemeyi muslukları temizlerken kullanabilirsiniz. Fırçanın üzerine döktüğünüz karbonat ile musluğu güzelce ovalayın ve sonrasında soğuk su ile durulayın. Kireç kalıntılarının yok olduğunu göreceksiniz.

2- BEYAZ SİRKE

Sirke de limon gibi temizlikte etkisi oldukça yüksek olan doğal malzemelerden birisidir. Sirkeli ya da sirkeli karbonatlı su ile musluk temizliği yapabilirsiniz. Sirke asitli yapısı sebebiyle kireç ve tortuların musluktan temizlenmesine yardımcı olur. Karbonat üzerine dökülen sirke de tepkime oluşturarak alanın daha iyi temizlenmesini sağlarken aynı zamanda tıkanmış musluk filtrelerinin de açılmasını sağlar.

ghghgh-3.jpg

3- DİŞ MACUNU

Eğer musluğunuz altın ya da bronz değilse onu diş macunu ile temizleyip parlatabilirsiniz. Macunu musluğun üzerine sıktıktan sonra yumuşak bir bez yardımı ile iyice ovalayın. Birkaç dakikalık ovalama işleminden sonra musluğu durulayın ve bir bez ile gülece kurulayın.

4- UN

Neredeyse her evde bulunan un, aslında etkili bir musluk parlatıcısıdır. Bu malzemeyi kullanmak için musluğun tamamen kuru olduğundan emin olmalısınız. Musluğun üzerine serptiğiniz bir miktar unu yumuşak bir bez yardımı ile ovalayın. Bu işleme musluk parlayana kadar devam edin. Musluk kuru olduğu için bir süre sonra döktüğünüz un tamamen kaybolacak ve sadece parlak bir musluğa sahip olacaksınız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN