Küresel ısınma kanseri tetikliyor

Küresel ısınma kanseri tetikliyor

Küresel ısınmanın sağlığa zararına dikkati çeken Prof.Dr. Hüseyin Nazlıkul “Çocuklar ve yaşlılarda ciddi kardiyovasküler hastalıklar ortaya çıkıyor.” dedi.

Deniz Kültürü Derneği’nin “Gelecek senin… Denizlerine sahip çık” sloganıyla Nişantaşı Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlediği İklim Değişikliği Kurultayı’nda konuşan Nöralterapi Derneği Başkanı Prof.Dr Hüseyin Nazlıkul, iklim değişikliklerinin insan sağlığı üzerinde de önemli etkiler yarattığını iddia ederek, “Doğadaki 1 derece ısınma sadece buzulları eritmiyor. Ciddi sağlık sorunlarına da neden oluyor. İklim değişikliği ile birlikte solunum sistemi ile ilgili hastalıklar ortaya çıkmaya başladı. Kanser ve romatizmal hastalıklar geçtiğimiz yıllara oranla daha da arttı” dedi.

Dünyanın 4.5 milyar yılda kendine veremediği zararın son 50 yılda günümüz insanı tarafından verdirildiğini öne süren Nazlıkul sözlerini şunları aktardı: “Çoklu hastalıklar dediğimiz hastalıklar iklim değişikliği ile birlikte artıyor. Bundan 100 yıl önce doktora giden bir hastalara baktığınızda hastalar akut hastalıklar için gidiyordu. Yani viral bir bakteri için oysa bugün yüzde doksanı kronik hastalıklar. Çevre kirlendikçe hastalıklar artıyor. Çevremiz kirlendikçe gıdalar da bozuluyor ve hastalıklar artıyor.” Nazlıkul, kalp krizi yaşının iklim değişikliği ile küçük yaşa düştüğü görüşünü ilere sürerek “Isınma ile birlikte çocuklar ve yaşlılarda ciddi kardiyovasküler hastalıklar ortaya çıkıyor. Kalp krizleri artıyor. Enfeksiyon yaygın görülüyor” iddiasında bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN