Masterchef Darülaceze'ye konuk oldu: Eski Türkiye güzeli yıllar sonra ortaya çıktı "Kadere bak"

Masterchef Darülaceze'ye konuk oldu: Eski Türkiye güzeli yıllar sonra ortaya çıktı "Kadere bak"

TV8 ekranlarında izleyiciyle buluşan reyting rekortmeni yarışma Masterchef'in Darülaceze'ye konuk olduğu yeni bölüm fragmanı yayınlandı. Fragmanda Hürriyet gazetesinin 1968'de düzenlediği güzellik yarışmasında birinci olan Sevgi Can Danlı detayları dikkatleri çekti.

Acun Medya tarafından TV8 ekranlarında izleyiciyle buluşan reyting rekortmeni yarışma Masterchef Türkiye'nin Darülaceze'ye konuk olduğu yeni bölüm fragmanı yayınlandı. Fragmanda eski Türkiye Güzeli Sevgi Can Danlı'nın yer alması dikkatleri çekti.

Huntington hastalığı nedeniyle Darülaceze'ye yerleşme kararı alan Sevgi Can Danlı, yazar Haydar Turan'ın romanından esinlenerek sinemaya uyarlanan, 1969 yılında çekilen "Aç Kurtlar" filminde Yılmaz Güney ile rol almıştı. Danlı aynı zamanda 1969 yapımı başka bir film olan ve Hülya Koçyiğit ile Ediz Hun'un başrol oynadığı "Sen Bir Meleksin" adlı filmde de yer almıştı.

a5e25deb-1563-468c-9663-f3854d33b5ba.jpg

Fragmanda Sevgi Can Danlı'nın yer alması izleyicilerin dikkatini çekerken pek çok kullanıcı 'kadere bak' yorumlarında bulundu.

SEVGİ CAN DANLI KİMDİR?

Sevgi Can Danlı, 14 Şubat 1950 tarihinde Balıkesir Manyas'ta dünyaya geldi. 6 kardeşin en büyüğü olan eski güzelin babası eczacı annesi ev hanımıydı.

Balıkesir'de 1953'te meydana gelen depremin ardından aile, İstanbul'a göç etme kararı alarak Mecidiyeköy'e yerleşti. Danlı, ortaokulu Nişantaşı'nda okudu. Eğitim hayatına Kadıköy Kız Lisesi'nde devam eden Danlı, lise son sınıfta okurken Hürriyet gazetesinin 1968'de düzenlediği güzellik yarışmasında birinci oldu.

mas-3.webp

Reklam filmleriyle ekran kariyerine başlayan Danlı, Yeşilçam'da Yılmaz Güney ile iki filmde başrol oynadı. Sinema kariyerini sürdüremeyen oyuncu, sektöreden uzaklaşarak evlendi. Ardından evliliğini noktaladı ve Bağdat Caddesi'ne taşındı, Aksaray'da bir halı dükkanı açarak, ticarete atıldı.

Ancak Huntington hastalığı nedeniyle vücut fonksiyonlarını kaybetmesiyle tek başına hayatını idame ettiremediğini gören Danlı, Darülaceze'ye yerleşme kararı aldı.

mas4.webp​​​​​​​

HUNTİNGTON HASTALIĞI NEDİR?

Huntington hastalığı, genetik, nörodejeneratif bir beyin hastalığı olarka bilinir. Hastalarda bazı hareket bozuklukları ve mental gerilik görülür. Adını 1872 yılında hastalığın kalıtsal olduğunu ilk olarak gözlemleyen Dr. George Huntington'dan alır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN