Meğer doyurucu olması için tarhanayı böyle pişirmek gerekiyormuş! Yıllarca yanlış yapmışız, esas tarhana çorbası buymuş

Meğer doyurucu olması için tarhanayı böyle pişirmek gerekiyormuş! Yıllarca yanlış yapmışız, esas tarhana çorbası buymuş

Tarhana çorbası genelde sade yapılır. Oysa şifasını katlamak için tarhanayı havuçlu pişirmek gerekiyormuş. İşte, havuçlu tarhana çorbası tarifi...

Tarhana; Orta Asya, Güneydoğu Avrupa ve Orta Doğu mutfaklarında bulunan, tahıl ve yoğurdun veya sütün fermente edilmiş karışımına dayanan kurutulmuş bir besin.

Kuru tarhana; kaba, pürüzlü kırıntılardan oluşan bir dokuya sahip ve genellikle su, et suyu veya süt ile kalın bir çorba haline getirilerek tüketilir.

Doyurucu olması için tarhana çorbasını havuçlu tarifle pişirmek gerekiyormuş, aslında en lezzetlisi ve şifalısı buymuş.

PATATESLİ HAVUÇLU TARHANA ÇORBASI TARİFİ

Malzemeler:

* 2 yemek kaşığı tarhana
* 1 patates
* 1 havuç
* 1 diş sarımsak
* 1 yemek kaşığı salça
* 1 su bardağı et suyu
* Tuz
* Su

Üzerine yakmak için:

* 1 yemek kaşığı tereyağı
* Sıvı yağ
* Pul biber
* Nane

PATATESLİ HAVUÇLU TARHANA ÇORBASI NASIL YAPILIR?

Önce bir saat kadar öncesinden tarhanayı ıslatın. Patatesle havucu soyup rendeleyin. Tencereye; ıslattığınız tarhanayı, salçayı, patatesi ve havucu koyun.

4-5 bardak kadar su ekleyip ocağa koyun, devamlı karıştırarak kaynatın. İçine sarımsağı da ekleyip et suyunu ilave edin. 15 dakika kadar pişirin.

Tuzunu da ilave edip el blenderıyla çırpın. Kıvamına göre sıcak su ekleyin. Tavada yağı eritip baharatlarını ekleyin. Pişen çorbayı ekleyip karıştırın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN