Meğer hastalıkların kaynağıymış: Bağırsak sağlığı için bunlara dikkat edin! Bilimsel olarak kanıtlandı

Meğer hastalıkların kaynağıymış: Bağırsak sağlığı için bunlara dikkat edin! Bilimsel olarak kanıtlandı

Yapılan bilimsel çalışmalar, birçok hastalığın asıl nedeninin bağırsak florasının (bağırsaklardaki bakteri topluluğu) zarar görmesi olduğunu ortaya koyuyor. Bağırsak sağlığını korumanın ilk ve en etkili yolu ise sağlıklı ve düzenli bir beslenme programı uygulamaktan geçiyor. Peki, bağırsak düzenleyici besinler nelerdir? Bağırsak hastalıklarına ne iyi gelir? Bağırsak hastalıklarına ne iyi gelir? İşte, bağırsak sağlığı için dikkat edilmesi gerekenler...

Kefir ve yoğurt gibi fermente süt ürünlerinin bağırsak sağlığı için faydalı olduğunu dile getiren uzmanlar, prebiyotiklerin elma, kayısı gibi meyveler ve pırasa, kereviz gibi sebzelerde bulunduğunu söylüyor. Ayrıca tek yönlü beslenmenin bağırsak sağlığına iyi gelmediği de vurgulandı.

PREBİYOTİK HANGİ BESİNLERDE BULUNUYOR?

Özellikle kefir ve yoğurtta bulunan sağlıklı bakteriler, mikrobiyota dediğimiz trilyonlarca hücreyle beraber olan yararlı bakterilerin sayısını artırıyor, buna bağlı olarak sindirimi kolaylaştırıyor ve vücudun direncini artırarak kilo kaybında dahi etkileri oluyor.

Prebiyotikler bakterilerin, vücudumuzda bulunan mikroorganizmaların beslenmesinde rol oynayan maddeler. Prebiyotikler; elma, armut, turunçgiller, kayısı, şeftali, enginar, soğan, sarımsak, pırasa, kereviz ve mercimek de bulunuyor.

VÜCUDUN BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ GÜÇLENİYOR

12punto'da yer alan habere göre, bunlar vücut tarafından sindirilmeyen fakat vücuttaki bakteriler tarafından sindirilebilen, sonuç olarak bakterilerin beslenmesini sağlayan ve vücuttaki immün sistemin güçlenmesini sağlayan maddelerdir.

Günlük diyetimizdeki lif içeriğini artırırsak probiyotiği de sağlamış oluruz.

SAĞLIKLI BAĞIRSAK SİSTEMİ İÇİN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Sağlıklı bir bağırsak sistemi için günlük beslenme alışkanlığımızda mümkün olduğu kadar doğal beslenmeye dikkat etmeliyiz.

Özellikle her meyve sebzeyi mevsiminde yemeliyiz, kilo almamalıyız, her şeyden azar azar yemeliyiz.

İdeal bir bağırsak sağlığı için diyetimizde karbonhidrat, protein ve yağın dengeli olarak bulunması gerekmektedir.

Tek yönlü beslenme bağırsak sağlığımızı olumsuz etkilemektedir.

Yapılan bazı ketojenik diyetler adı altında tek yönlü beslenmeler bağırsak sağlığımızı ve vücut immün sistemimizi bozmaktadır. Her türlü besinden dengeli bir şekilde almak kaydıyla yemeliyiz, sebze ve meyve ağırlıklı beslenmeliyiz.

Evde yapabileceğimiz doğal besinler olarak ev yoğurdu, ev sirkesi, turşular vücut sağlınızın korunmasında rol oynamaktadır. Sadece beslenmeyle değil beraberinde egzersiz yapmalı, alkol ve sigaradan uzak durmalıyız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN