Meğer içimizde sanat eseri taşıyormuşuz

Meğer içimizde sanat eseri taşıyormuşuz

Hacettepe Üniversitesi’nden uzmanlar, hastaların endişeyle beklediği pataloji görüntülerini sanata çevirdi.  Mikroskop altında büyütülen organizmalardan oluşan mikrofotografik görüntülerde kimi zaman kelebek, kimi zaman gülen yüz, kimi zaman da balığı andıran figürler şaşkınlık yaratıyor. Prof. Dr. Alp Usubütün “Amacımız her gün incelediğimiz dokulara estetik değer katmaktı” diyor.

Raporları heyecanla beklenen patologlar, her gün mikroskopla inceledikleri dokuları estetik bir forma sokarak fotoğrafladı. Mikroskop altında büyütülen organizmalarda kimi zaman kelebek, kimi zaman gülen yüz, kimi zaman da balık görüntüsü yakalayan patologların eserleri, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde sergileniyor. 19-03/17/s1.jpgPatoloji Dernekleri Federasyonu’nun 2 yıldır gerçekleştirdiği, uluslararası katılımlı yarışmada ödül alan ve sergilenmeye değer bulunan mikrofotografik görüntülerden oluşan ‘Pathart’ isimli sergi, insan dokusuna farklı ve estetik bir bakış açısı getiriyor.

19-03/17/s2.jpg

Hacettepe Üniversitesi Tıbbi Patoloji öğretim üyesi Prof. Dr. Alp Usubütün, her gün inceledikleri dokulara biraz estetik değer katmak için yola çıktıklarını söyledi. Usubütün, 2 yıl önce bu konuda bir yarışma düzenlemeye karar verdiklerini belirterek, uluslararası boyuttaki yarışmaya aralarında Meksika, Kanada, Cezayir ve Romanya’nın bulunduğu birçok ülkeden ilk sene 70’e yakın eser katıldığını, 2’nci sene katılımcı eser sayısının 90’a yükseldiğini kaydetti. Sergi, 27 Mart’a kadar ziyaret edilebilecek. 

19-03/17/s3.jpg

19-03/17/s4.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN