Meyve - sebze soyacağının ucundaki deliğin ne işe yaradığını öğrenince şoke olacaksınız! Meğer yıllarca yanlış kullanmışız!

Meyve - sebze soyacağının ucundaki deliğin ne işe yaradığını öğrenince şoke olacaksınız! Meğer yıllarca yanlış kullanmışız!

Neredeyse herkesin evinde sıklıkla kullandığı bir mutfak gereci olan meyve - sebze soyacağının ucundaki deliğin ne işe yaradığını öğrenince hemen mutfağa koşacaksınız. Meyve soyacağındaki deliğin sırrı ortaya çıktı. İşte detaylar...

Mutfakların vazgeçilmezi olan meyve soyacaklarında bulunan deliğin ne işe yaradığını öğrenince şok olacaksınız. Genellikle çoğu meyve ve sebze soyacağında bulunan bu delikler oldukça işlevsel bir özelliğe sahip.

Soyacak aleti üzerinde bulunan bu delik, soyacağın tasarımı gibi düşünülse de delikler aslında meyve ve sebzelerde olukça pratiklik sağlıyor. Aslında bu deliğin amacı, meyve ve sebzelerde bulunan çürük kısımları kolaylıkla çıkarmaktır.

meydfd.jpg

Bu deliği yalnızca meyve ve sebzelerde bulunan çürükleri almak için değil, mesela domatesin üzerinde bulunan beyaz kısmı soyacağın bu deliğiyle kolaylıkla alabilirsiniz. Aynı zamanda portakal soyarken portakalın kabuğunu çizmek için soyacağın bu deliği etkili olacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN