O ilde yaşayan kadınlara 7000 TL karşılıksız para ödenecek! Başvuru yapacak olanlar bu şarta dikkat

O ilde yaşayan kadınlara 7000 TL karşılıksız para ödenecek! Başvuru yapacak olanlar bu şarta dikkat

İstanbul'da yaşayan çiftler için evlilik yardımı yapılacak. Bu yardım, kadınların hesabına tek seferlik 7 bin TL olarak yatırılacak ve başvurular açıklandı. Sadece İstanbul'da ikamet eden çiftler bu yardımdan faydalanabilecekler. İşte detaylar...

İstanbul Belediye Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, ekonomik zorluklarla mücadele ettiğimizi ve yaşam maliyetlerinin arttığını söyledi. Bu nedenle, evlenmeyi planlayan çiftlere destek olmak için bir proje başlattıklarını ve 2023 yılında İstanbul'da 10 binin üzerinde çifte tek seferlik 7 bin TL evlilik yardımı yapacaklarını açıkladı. Yeni evlenecek çiftlere yardım etmekten mutluluk duyduklarını ve tüm çiftlerin mutluluğunu dilediklerini belirtti. İstanbul halkının dayanışması sayesinde zor günleri birlikte atlatacaklarını ve başarıya ulaşacaklarını vurguladı.

NASIL BAŞVURU YAPABİLİRSİNİZ?

BAŞVURU

Başvurular, çiftlerin sosyal durumları, maddi yeterlilikleri ve ihtiyaçları hakkında yapılan incelemelerle belirlenecek. Şartları taşıyan çiftlere yapılacak ödemeler, kadınların hesaplarına yatırılacak.

Başvuruları değerlendirmek için çiftlerin İstanbul'da ikamet etmeleri, uygun görülmeleri ve evlenmelerinin üç ay içinde gerçekleşmesi gerekiyor. Daha önce boşanmış olan çiftler de başvurularını yapabilirler.

İstanbul'da yılda ortalama 90 bin evlilik gerçekleşiyor ve sosyal inceleme sonucunda ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen 10 binin üzerinde çift, yardımdan faydalanabilecek. Başvurular Alo 153 Çözüm Merkezi, İstanbul Senin mobil uygulaması ve sosyalyardim.ibb.gov.tr adresi üzerinden yapılabilir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN