O kanallara RTÜK'ten büyük ceza! O yayından sonra fişi çekildi: Çok ağır sözlerle...

O kanallara RTÜK'ten büyük ceza! O yayından sonra fişi çekildi: Çok ağır sözlerle...

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketini konu alarak yayın gerçekleştiren 3 kanala ceza verildi. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyelerinden birisi olan İlhan Taşçı gerekçelere isyan ederek ve durumu tam tersi şekilde ifade ederek ceza nedenlerini açıkladı. Peki kanallar neden ceza aldı? İşte tüm detaylar...

FOX TV, Halk TV ve TELE 1'e Ceza Verildi!

Kahramanmaraş depremi ile birlikte yaşanan felaket üzerine yayın yapan 3 televizyon kanalına ceza verildi. RTÜK tarafından 3 kanala da maddi para cezası verildi. Yapılan cezalara sert sözlerle eleştirilerde bulunan RTÜK üyesi İlhan Taşçı dikkat çekti.

RTÜK tarafından ceza alan FOX TV, Halk TV ve TELE 1'e neden ceza verildiğine dair açıklamalarda geldi. 6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen deprem felaketi ile birlikte 11 ilimizde yıkım meydana geldi. Yaşanan yıkım ile birlikte 42 bin vatandaşımı hayatını kaybederken binlerce bina enkaz haline dönüştü.

Yüzyılın felaketi olarak adlandırılan deprem felaketi adeta film sahnesinden bir kesit gibiydi. Yaşanan felaket ile birlikte 7/24 yayın yapan televizyon kanallarına ise RTÜK'ten ceza geldi. İktidarın eleştirildiği iddiasıyla ve muhalefet yanlısı olduğu söylenilen 3 kanala RTÜK'ten maddi para cezası uygulandı.

5cd72ff521000035007a6437.jpeg

RTÜK Üyesi İhan Taşçı'dan Cezalara Sert Eleştiri!

RTÜK üyesi olan İlhan Taşçı ise FOX TV, Halk TV ve TELE 1'e verilen cezalar hakkında sosyal medya hesabından sert eleştiriler paylaştı. Sosyal medyadan yaptığı paylaşım ve eleştirilerinde yer alan açıklamasına göre;

TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'ın deprem bölgesinden katılım sağladığı canlı yayın nedeniyle HALK TV'ye, Merdan Yanardağ ve Emre Kongar'ın 18 Dakika isimli programında depremle ilgili sağcı iktidar eleştirisinde bulunması sebebiyle TELE 1'e yüzde 5 para cezası kesilirken 5 kez de program cezası RTÜK tarafından verildi.

FOX TV'de yer alan Orta Sayfa ile Halk TV ekranlarında yer alan Halk Meydanı programına özgürce kanaat oluşumunu engellemeden dolayı yüzde 3'er para cezası verildi. Bu ifadeler ile birlikte İlhan Taşçı deprem sonrasında haber yapmanın suç ama halka alenen küfür etmenin "özgürlük" sayıldığı bir dönemi yaşadığımıza dair açıklamada bulundu.

.jpg

"Battıkça Çırpınıyorlar, Çırpındıkça Batıyorlar"

İlhan Taşçı yaptığı açıklamaların devamında ise 2 hafta geçmesine rağmen çadır sorununun çözülmediğini medyadan "salon salomonje çadır" övgüleri, "deprem oldu ama keyfim yerinde" haberleri beklentisi içerisinde olduğunu vurguladı. Gerçeği çarpıtanların sırtının sıvazlandığı, hakikatinin izini sürenlerin ise sessizliğe boğulması istendiğini belirtti.

Yurttaşımızın feryadını duyurmamanın ve gerçek olanı aktarmamanın ayıp olduğunun altını çizen RTÜK üyesi bu durum hem suçtur hem de gazetecilik mesleğine olan ihanet olduğunu belirten sözleriyle dikkat çekti. Devlet'in valisinin bile "gerçeği" kabul ettiğini söyleyen İlhan Taşçı seçimlerde iktidarı kaybetmemek için battıkça çırpınıyorlar, çırpındıkça batıyorlar ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN