Öğrencileri sevinçten uçuran ödeme! Cumhurbaşkanı duyurdu! Öğrencilere 8 bin 500 TL karne hediyesi verilecek! Başvurular açıldı

Öğrencileri sevinçten uçuran ödeme! Cumhurbaşkanı duyurdu! Öğrencilere 8 bin 500 TL karne hediyesi verilecek! Başvurular açıldı

İhtiyaç sahiplerine çeşitli ödemeler yapılırken bu defa öğrencilere yardım eli uzatıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde kabine toplantısı sonrasında öğrencilere 5.500 TL verileceğini açıkladı. Peki hangi öğrenciler bu ödemelerden yararlanabilecek?

KYK aracılığıyla kredi borçlarının ana parası için yeni yapılandırma paketlerinin müjdesi verilirken yapılandırma imkanından yararlanacaklar ise araştırmalarına başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı ardından Başarı Teşvik Programı kapsamında yapılacak ödemelerini duyurdu. İhtiyaç sahibi ailelerin öğrencilerine verilecek olan 8.500 TL ödeme için detaylar açıklandı. İşte, başarı teşvik programı ödemelerine dair detaylar haberimizde.

BAŞARI TEŞVİK PROGRAMI ÖDEMELERİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitimler için yapılan teşvik programlarına dair detaylar duyuruldu. Bu program içerisinde ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerin başarılı olması durumunda ödemelerin yapılacağını açıkladı. Sosyal yardım alma haklarına sahip olan ailelerin çocuklarına program kapsamında okullarda derece yapanlara asgari ücretin yüzde 60'ı kadar ödeme yapılacağı müjdesi verildi.

başarı teşvik program başvuruları ne zaman?

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE 100 TL ÖDEME

Başarılı olan çocuklar için verilen teşvik ödemelerinde ilköğretim, orta öğretim ve lise öğrencilerine 5.100 TL, üniversite öğrencilerine ise 8.500 TL olarak yapılacak ödemelere dair farklı durumlar gündeme geldi.

Yürürlüğe yeni koyulan program içeriğinde ise dört yıllık örgün eğitimde olanlara ise ek olarak 100 TL destek verilecektir.

BAŞARI TEŞVİK PROGRAM BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

Eğitim için başlatılan teşvik ödemeleri için başvuruların gelecek hafta başlayacağı duyuruldu. Her yıl iki ayrı dönemde de yapılacak olan program için ilk dönem ödemeleri yarıyıl tatilinde yapılırken ikinci dönem ödemeleri ise yaz tatilinde hesaplara geçiriliyor. Programdan yararlanmak için öğrencilerin başvuruda bulunması gerekirken önümüzdeki hafta başvuruların başlayacağı müjdesi verildi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN