Okullara kar engeli! Bu illerde sömestr tatili uzuyor!

Okullara kar engeli! Bu illerde sömestr tatili uzuyor!

Şiddetli kar yağışının başlamasıyla birlikte insanlar okul tatilinin uzayıp uzamadığını araştırıyor. Peki okullar tatil olacak mı? Hafta boyu hava nasıl olacak? Tüm detaylar haberimizde.

İnternet üzerinden en çok araştırılan konular arasında okul tatili yer alıyor. Peki okullar kar yağışı sebebiyle tatil olacak mı? Kar yağışı devam edecek mi? Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava tahminleri ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

OKULLAR TATİL OLACAK MI

Ülke genelinde şiddetli kar yağışının başlamasıyla birlikte öğrenciler 6 Şubat günü okulların tatil olup olmadığını araştırmaya başladı. Henüz valilikler tatil ile ilgili bir açıklama yapmadı ancak İstanbul Valiliği vatandaşları Pazar günü evde oturmaları konusunda uyardı. İstanbul'da Cumartesi akşam saatlerinden itibaren yoğun kar yağışının başlayacağı ve Pazar günü etkisinin daha çok artacağı öğrenildi. Hava sıcaklığı ise Pazar günü 0 altında olacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbullu vatandaşı Pazar günü evde oturmaları konusunda uyardı.

Kar Uyarısı Geldi

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

Şubat ayı ile birlikte kar yağışının başlaması tüm ülkede etkisine devam edecek. Yapılan tahminlere göre ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu hava durumu hakim olacak. Aynı zamanda Marmara Bölgesi güney ve doğu kesimleri, Ege Bölgesi, Akdeniz Bölgesi, İç Akdeniz Bölgesi batısı, Batı ve Orta Karadeniz Bölgesi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi batısı ve Kırşehir, Kırıkkale, Yozgat, Giresun, Kars, Ağrı, Iğdır, Van, Hakkari çevrelerinde yağış olacak. Aynı zamanda Marmara Bölgesi kuzeydoğu kesimi, Kıyı Ege Bölgesi, Akdeniz Bölgesi kıyıları, Orta Karadeniz Bölgesi kıyı kesiminde yağmur ve sağanak yağış, diğer bölgelerde ise karla karışık yağmur ve kar yağışı, gece saatlerinden itibaren Hatay çevresi, Adana, Mersin kıyı kesimleri, kuvvetli yağış bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ve pus ve sis olması bekleniyor. Geçtiğimiz günlerde ilk kar yağışı başlayan İstanbul'da Pazar günü şiddetli kar yağışının başlayacağı öğrenildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Danışmanı Orhan Şen sosyal medya hesabından İstanbullu vatandaşları Pazar günü yaşanacak yoğun kar yağışı ve yaşanacak olumsuzluklara karşı tedbir olması amacıyla evde oturmaları gerektiğini söyleyerek uyardı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN