Ölümüyle herkesi yasa boğmuştu! Sevgilisi bağışladı: Billur Kalkavan zor durumdaki insanlara umut ışığı olacak

Ölümüyle herkesi yasa boğmuştu! Sevgilisi bağışladı: Billur Kalkavan zor durumdaki insanlara umut ışığı olacak

Bir süredir akciğer kanseri tedavisi gören ünlü oyuncu Billur Kalkavan, tedavi gördüğü hastanede 15 Ekim'de hayatını kaybetmişti. Kalkavan'ın ölümü sanat dünyasını yasa boğarken ünlü oyuncunun erkek arkadaşı Buğra Bahadırlı, Kalkavan'ın kanserli hastalara umut ışığı olması için önemli bir adım attı.

Yaklaşık 6 aydır akciğer kanseri tedavisi devam ederken vücudunda gelişen mantar enfeksiyonu sebebiyle 15 Ekim'de hayatını kaybeden Billur Kalkavan, kanserli hastalara umut ışığı olacak

Ünlü oyuncunun cenazesi 17 Ekim'de ikindi vaktinde Zincirlikuyu Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verilmiş oyuncunun kardeşi Rıza Kalkavan ve Billur Kalkavan'ın 13 yıllık sevgilisi Buğra Bahadırlı cami avlusunda taziyeleri kabul etmişti. Cenaze törenine İlber Ortaylı, Hamdi Alkan, Halil Sezai başta olmak üzere birçok ünlü isim ve sevenleri katılmıştı.

Akciğer kanserine yakalanmasının ardından bağışıklığı düşen ve kaptığı enfeksiyon nedeniyle hayatını kaybeden ünlü oyuncu Billur Kalkavan'ın vefatının ardından, ünlü ismin 24 Ocak'ta hayatını kaybeden usta sanatçı Fatma Girik için yazdığı duygusal yazı ortaya çıkmıştı.

5606301.jpg

"ONLAR CENNETTE BULUŞTU BİZ BURADA KALDIK"

Kalkavan yazısında şu ifadelere yer vermişti:

"Annem vefat etmeden önceydi, Bodrum'a otele gidiyordum, Fato da Torba'da yaşıyor diye annem ara hatırını sor dedi. Aradım kardeşi Günay bey İst'da tedavi oluyor dedi, söyledim selamları ulaştı mı bilmiyorum. Sonradan annem vefat etti, Fato'yu arayamadım derken Fato gitti. Hayatta hiçbir şeyi ihmal etmemek lazım. Bugün arayayım yarın arayayım derken onlar cennette buluştu biz burada kaldık. Değerli kadın, dürüst, dobra, mert, sözünün eri, ülkesine ve biricik aşkı Memduh Ün'e aşık şahane insandı. Türk filmlerinin çoğu ben bebekken yaşadığımız Beylerbeyi'ndeki yalıda çekiliyordu. Bendeki albümlerde tüm oyuncuların 100lerce fotosu var. Fato beni çok severmiş bi de Filiz Akın çok severmiş. Annem de ikisini çok severdi. Filiz Akın sen çok yaşa lütfen."

b2.jpg

KANSERLİ HASTALARA UMUT IŞIĞI OLACAK

Billur Kalkavan’ın Fatma Girik'in vefatı sonrasında yazdığı bu yazı herkesi duygulandırırken Kalkavan'ın sevgilisi Buğra Bahadırlı, 15 Ekim'de hayatını kaybeden ünlü oyuncunun sakladığı çocukluk giysilerini Türk Kanser Derneği’nin çalışmalarına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen 'Ünlü Objeler Sergisi’ne bağışladı.

"DİĞER EŞYALARINI DA BAĞIŞLAYABİLİRİM"

Konuyla alakalı konuşan Bahadırlı, "Billur sağlığında, 'Bunları da çerçevelettirdim ama ne işime yarayacak bilmiyorum' demişti. Demek ki bu işe yarayacakmış..." ifadelerini kullandı.

BahadırlI ayrıca "Dünyanın en muhteşem kadınıydı. Hayır işleri için diğer eşyalarını da bağışlayabilirim" şeklinde de konuştu.

Buğra Bahadırlı Billur Kalkavan'ın son isteğini açıkladı

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN