Endonezya’nın Bali Adası’nda OnlyFans içerik üreticisi Bonnie Blue, “müstehcen içerik üretmek ve yaymak” iddiasıyla gözaltına alındı. 15 yıla kadar hapis cezası riski bulunuyordu, ancak yetkililer onu sınır dışı etmeyi değerlendirdi.
Müslüman nüfusun çoğunlukta olduğu Bali’de Blue’nun yanında 17 erkek turist de kısa süreli gözaltına alındı; aralarında 15 Avustralyalı bulunuyordu ve bu kişiler serbest bırakıldı.
CEZA VE HUKUKİ SÜREÇ
Endonezya’nın katı pornografi yasalarına göre suçlu bulunması hâlinde Blue, 15 yıla kadar hapis ve yaklaşık 541 bin dolar para cezasıyla karşı karşıya kaldı. Yerel hukukçular, sınır dışı edilme ihtimalinin daha yüksek olduğunu belirtti.
ORGANİZASYON VE SUÇLAMA
Blue’nun Bali’de, yabancı turistleri hedef alan ve sosyal medyada tanıtımı yapılan tartışmalı bir organizasyona katıldığı öne sürüldü. Polis, grubun İngiliz ve Avustralya uyruklu kişilerden oluştuğunu ve yaşlarının 19-40 arasında olduğunu açıkladı.
BASKIN VE DELİLLER
Polis baskınında kamera ekipmanları, bazı kişisel eşyalar ve tanıtım logosu taşıyan bir araç ele geçirildi. Blue’nun pasaportuna el konuldu ve soruşturma süresince gözaltında tutuldu. Bali yönetimi, yabancı turistlerin “yerel değerleri hiçe sayan” davranışlarına karşı son dönemde sıkı önlemler uyguladı.
