Paslanan ve körelen bıçakları jilet gibi yapacak formül! Üzerine biraz sürünce pastan eser bırakmıyor

Paslanan ve körelen bıçakları jilet gibi yapacak formül! Üzerine biraz sürünce pastan eser bırakmıyor

Evde bulunan ancak körelen bıçaklar bir süre sonra can sıkıcı bir hal almaktadır. Paslanan ve körelen bıçaklarınızı çöpe atmanıza gerek yok. 5 doğal yöntemle bıçaklarınızı jilet gibi yapabilirsiniz. İşte bıçakları bilemenin 5 kolay yöntemi…

Mutfakta en temel ürünler arasında yer alan bıçakların keskinliği de son derece önemlidir. Demir, nem ve oksijenin birleşimi ile ortaya çıkan pas bıçakların keskinliğini de götürür. Paslanan bıçaklar hijyen ve sağlık açısından büyük bir tehlike oluştururken yalnızca 5 doğal yöntem ile paslanan ve körelen bıçaklarınızdan kurtulabilirsiniz. İşte bıçakları bilemenin 5 kolay yöntemi…

1. SOĞANLA TEMİZLEME

Paslı bıçakları temizlemek için kuru soğandan yararlanabilirsiniz. Soyup ortadan kestiniz kuru soğanın üzerine pudra şekeri serpiştiriniz. Ardından soğanı bıçağın yüzeyine sürterek ovalayınız. Bıçağı temizleyip kuruladıktan sonra pas lekelerinin azaldığını fark edeceksiniz.

pasli-bicak.jpg

2. PATATESLE PASLARI GİDERME

Patates içerisinde bulunan oksalit asit pas lekelerini çıkarmak için birebirdir. Bıçağı bir patatese sapladıktan sonra 8-10 saat boyunca bekleyiniz. Ardından bıçağa çıkarıp pas lekelerini temiz bir bez yardımıyla siliniz.

3. LİMON SUYU İLE TEMİZLEME

Asidik bir yapısı bulunan limon suyunun temizleme etkisi de bulunuyor. Bir kasenin içerisine limon suyu doldurduktan sonra paslı bıçağı bu su içerisinde 10-15 dakika kadar bekletiniz. Ardından bıçağı çıkarım ovaladıktan sonra pas lekelerinin ortadan kalktığını göreceksiniz.

bicak-temizleme.jpg

4. KARBONAT İLE ARINDIRMA

Bir bardak su içerisinde bir tatlı kaşığı karbonat ekleyip karıştırınız. Paslanan bıçağı karbonatlı suda 1 saat kadar bekletirsiniz. Ardından paslanan bıçağı iyice yıkayıp kurulayınız.

5. BEYAZ SİRKE İLE PASLARI TEMİZLEME

Bir kap içerisine beyaz sirke doldurduktan sonra bıçağınızı bu su içerisine batırınız. Bunun yanı sıra temiz bir bezi beyaz sirkeye batırdıktan sonra bıçağın etrafına da sarabilirsiniz. Bir gece sonra paslarını temizlendiğini fark edeceksiniz.

bicak-temizleme-1.jpg

EŞYALAR ÜZERİNDE PAS OLUŞMAMASI İÇİN NE YAPILIR?

Metal eşyalar üzerindeki pas lekeleri can sıkıcı bir hal alabiliyor. Metal eşyaların uzun ömürlü olması için eşyaları kullandıktan sonra ıslak bırakmamak gerekir. Has oluşumunu azaltmanın temel kuralı eşyaların kuru kalmasıdır. Bunun yanı sıra eşyaların nemli ortamlardan uzak tutmanız gerekiyor.

Bıçakları bıçak tahtasına yerleştirerek hava ile temasını azaltıp paslanma riskini en aza indirebilirsiniz. Bu sayede eşyaların dayanıklılığını arttırarak kullanım ömrünü de uzatmış olacaksınız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN