Patatesin kabuğu eğer böyleyse anında çöpe atın! Bir şey olmaz sanıyorduk ama aslında zehirmiş

Patatesin kabuğu eğer böyleyse anında çöpe atın! Bir şey olmaz sanıyorduk ama aslında zehirmiş

Patatesin kabuğu eğer böyle olursa hemen çöpe atın! Bir şey olmaz diyerek geçiştiriyorduk ama aslında zehirmiş! Mutlaka patateste buna dikkat edin...

Patatesin kabuğu, sağlıklı bir diyetin önemli bir parçası olarak genellikle tüketilen bir sebzedir. Ancak, patatesin yeşil hale gelmesi durumunda içerdiği solanin maddesi nedeniyle tehlikeli hale gelebilir.

SOLANİN MADDESİNİN ZARARLARI NELER?

filizlenen-patates-yenir-mi.webp

Solanin, solunum ve sinir sistemine zarar verebilen bir toksindir, bu nedenle yeşil patateslerin tüketilmemesi önemlidir. Solanin, baş dönmesi, uyuşukluk ve titreme gibi olumsuz etkilere neden olabilir.

Patatesin yeşil renk almasına neden olan madde, klorofildir. Klorofil arttıkça solanin üretimi de artar, bu da sağlıklı olmayan bir duruma yol açar. Patates tüketirken, yeşil renkli veya solanin artışına işaret eden belirtileri olan patateslerden kaçınılmalıdır.

Dünya genelinde kabul edilen yönetmeliklere göre, bir kilogram patateste maksimum glikoalkaloit miktarı 200 mg'yi geçmemelidir. Bu miktarın aşılması durumunda, patateslerin satışı yapılmamalıdır. Bu nedenle, tüketicilerin patates seçerken yeşil renkten kaçınmaları ve uygun şekilde saklandığından emin olmaları önemlidir.

Patatesin sağlıklı bir gıda olmaya devam etmesi için, tüketicilerin taze ve yeşil olmayan patatesleri tercih etmeleri büyük önem taşıyor. Yeşil patateslerin tüketilmesi durumunda ortaya çıkabilecek sağlık sorunlarına karşı dikkatli olunmalıdır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN