Patatesin yanına sakın ekmeyin! Yabani otlar fışkırıyor

Patatesin yanına sakın ekmeyin! Yabani otlar fışkırıyor

Bahçe işiyle uğraşan birçok kişinin dikkat etmesi gereken belli başlı noktalar bulunuyor. Ürün rotasyonunun incelenmesi ile birlikte mahsul kalitesi ve nüansa bağlı olarak ekim işlemi yapılması gerekiyor. Patates ekmek isteyen kişilerin bu detaylara dikkat etmesi gerekiyor. İşte patates ekmenin incelikleri…

Son yıllarda bahçe işleri dikkat çekerken dikkat edilmesi gereken noktalarda açıklamaya devam ediyor. Bahçe işiyle uğraşan birçok kişinin patates ekmek için o detaylara dikkat etmesi gerekiyor. İşte patates ekmenin incelikleri…

PATATES NASIL YETİŞTİRİLİR?

Yaz aylarında herhangi bir arsada patates yetiştirilebilir. Patatesten sonra ekilmesi ve ekilmemesi gereken ürünler dikkat edilmesi gereken noktalar arasında yer alıyor. Deneyim sahibi bahçıvanların ürün rotasyonu kurallarını göz ardı etmediği görülürken ihmal edilmemesi gereken kuralları da açıklıyor.

patates-ekmek.jpg

Patates ekildiği yerde verimli toprak tabakasını tüketmektedir. Bu nedenle patates ekildikten sonra her 2 yılda bir toprağın değiştirilmesi gerekiyor. Yani patates ekmek için her yıl farklı bir alan seçmeniz gerekiyor. Aynı alana ekilen patateslerde hastalık gelişmesi ve haşerelerin yayılması olası problemler arasında görülüyor.


2 yıl üst üste patates ekilmesi durumunda 3. yıl aynı alana patates ekilmemesi gerekiyor. Bunun yanı sıra patates ektikten sonra aynı alana çilek dikilmemesi gerekiyor. Bu iki ürünün de ortak haşeresi olan nematod ürünlerin korkulu rüyası olarak görülür. Patates ve çileğin aynı alana ekilmesi durumunda geriye yalnızca isimleri kalacaktır.

patates-yetistirme.jpg


PATATESTEN SONRA HANGİ ÜRÜNLER DİKİLMEZ?


Patatesten sonra çileğin dikilmemesi gibi lahananın da dikilmemesi gerekiyor. Aynı sorun lahana içinde geçerli olurken tel kurdu, ayı ve patates dikim işleminden sonraki toprak bu mahsullerin yetiştirilmesi için uygun bir ortam oluşturmaz.

patates-tarla.jpg
Bu alanın boş kalmasını istemeyen kişiler patates dikiminden sonra bu alana Bakliyat ekebilir. Fasulye ve bezelye bu alanda iyi bir hasat vermekle kalmayıp toprağın iyileşmesini de sağlayacaktır. Bunun yanı sıra pancar, turp, şalgam, kabak ve balkabağı da ekilebilecek ürünler arasında yer alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN