Pide yerken bir kez daha düşünün! Canan Karatay’dan zehir dolu uyarısı: İlla yiyecekseniz bundan sürün

Pide yerken bir kez daha düşünün! Canan Karatay’dan zehir dolu uyarısı: İlla yiyecekseniz bundan sürün

Canan Karatay’ın bu açıklaması sonrasında pide yerken bir kez daha düşünün. Prof. Dr. Canan Karatay’dan zehir dolu uyarısı geldi. İşte, Karatay hocanın ramazan pidesiyle ilgili yaptığı uyarı…

Sağlıklı beslenme üzerine yaptığı açıklamalarla hafızalara kazınan Canan Karatay’dan, ramazan ayının olmazsa olmazı pide için de kritik uyarı geldi. Pidedeki zehre dikkat çeken Canan Karatay, sağlıklı pidenin nasıl olması gerektiğini de açıkladı.

HEPSİ ZEHİR DOLU

Pide yapımında kullanılan unların endüstriyel olduğunu ve zehir dolduğunu söyleyen Karatay, pide gibi çoğunluğu karbonhidrattan oluşan besinlerin tüketilmemesi gerektiğini söyledi. Karatay, "Unları tarladan itibaren zehirle dolu. Kusura bakmayın ama pide yiyecek miyiz? Tabii, dayanamayanlar işte bir avuç kadar yiyebilir ama pideyi şöyle ikiye ayıralım bir parçasını yanımızdakine verelim diğer parçanın üstüne de bol köy tereyağı sürelim. Onun biraz toksinlerini azaltır” dedi.

canan-karatay-ramazan-pidesi-1.jpg

Pide yüksek oranda karbonhidrat ve yağ içerdiği için sağlıksız bir besin olarak tanımlanabilir. Ancak, içerisine ekleyeceğiniz bazı alternatif malzemeler ile pideyi hem daha lezzetli hem de daha besleyici yapabilirsiniz.

Bunun için pide yaparken; tam buğday unu kullanabilir, içerisine doğranmış domates, biber, maydanoz, ıspanak gibi sebzeler ekleyebilir veya yağını azaltarak sadece tereyağı kullanabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN