Piknik sonrası odun küllerini atan pişman olacak! Kül suyu nerelerde kullanılır? Baklava yapan bile var

Piknik sonrası odun küllerini atan pişman olacak! Kül suyu nerelerde kullanılır? Baklava yapan bile var

Piknik sonrası odun küllerini atan pişman olacak! Bakın kül suyu nerelerde kullanılıyor? Kül suyunu baklava için kullanan bile var...

Piknik sezonu hızla yaklaşırken, birçok kişi mangal keyfi sonrası geride kalan odun küllerini ne yapacağını bilemiyor. Ancak, bu külleri atmak yerine birçok faydalı alanda kullanabilirsiniz. İşte kül suyunun çeşitli kullanım alanları ve sağladığı faydalar!

KÜL SUYUNUN KULLANIM ALANLARI

Odun külünün faydaları! Odun külünün kullanım alanları! - İstiklal Gazetesi | Günlük Siyasi Gazete ve Son Dakika Haberleri

1. Çamaşır Makinesinde Kullanımı

Odun külünden elde edilen kül suyu, çamaşır makinenizde doğal bir deterjan alternatifi olabilir. Bir çay bardağı kül suyunu çamaşır makinenizin deterjan gözüne dökün. Daha etkili bir temizlik için zeytinyağlı sabunu rendeleyerek veya Arap sabunu ile karıştırarak da kullanabilirsiniz. Sabunun kül suyu içinde tamamen erimesini sağlamak için bir kavanozda çalkalayın.

2. Buzdolabındaki Kokular İçin

Buzdolabınızda istenmeyen kokular varsa, bir miktar su ve külü karıştırarak buzdolabınıza koyabilirsiniz. Bu karışım kokuları emer ve buzdolabınızın daha taze kokmasını sağlar.

3. Hamamböceklerine Karşı

Evinizin köşelerine veya ev aletlerinin altına biraz odun külü serpmek, hamamböceklerini uzak tutar. Sert dış kabukları odun külüne dayanamaz ve evinize yerleşmelerini engeller.

4. Nem ve Küflenmeye Karşı

Odun külü, nemi emme ve nemli alanların küflenmesini önleme konusunda etkilidir. Nemli dolaplara veya bodrum katlarına bir fincan odun külü koyarak bu alanların kuru kalmasını sağlayabilirsiniz. Küçük kömür parçaları da bu süreci destekler.

5. Bulaşık Makinesinde Kullanımı

Bulaşık makinenizin deterjan gözüne yeterli miktarda kül suyu ekleyerek bulaşıklarınızı temizleyebilirsiniz. Kül suyu, bulaşıklarınızın parlamasını sağlar ve doğal bir temizlik sunar.

6. Üzüm Sirkesi ile Temizlik

Çamaşırlarınızın yumuşaması ve bulaşıklarınızın parlaması için üzüm sirkesi kullanabilirsiniz. Çamaşır makinenizin durulama suyuna birkaç damla üzüm sirkesi veya esansiyel yağ ekleyerek hoş kokulu ve yumuşak çamaşırlara sahip olabilirsiniz.

7. Fayans ve Seramik Temizliği

Kül suyunun dibinde biriken kül balçığı, fayans ve seramik yüzeylerin temizliği için mükemmel bir malzemedir. Temizlik sırasında eldiven kullanmayı unutmayın.

8. Saç Bakımında Kül Suyu

Kül suyunu saç bakımında kullanmayı hiç düşündünüz mü? Saçlarınızı kül suyu ile yıkayarak parlak ve güçlü saçlara sahip olabilirsiniz. Kırıkları giderir ve saçınızı güçlendirir.

Amasya'nın meşhur lezzeti: Küllü Baklava! Bu baklavanın yapımında kül kullanılıyor! Küllü Baklava nasıl hazırlanır? - Güncel Haberler Son Dakika

9. Baklava Yapımında Kül Suyu

Baklava yapımında da kül suyu önemli bir yer ediniyor. Odun ateşinin külü elekten geçirilip süzülerek elde edilen kül, suyla karıştırılarak ve birkaç gün dinlendirilerek hamura katılıyor..

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN