Pişirdiği kestane köpürünce ortaya çıktı! Ucuz diye Çin kestanesi piyasaya sürüldü: Peki Çin kestanesi nasıl ayırt edilir?

Sahtekarlar sonunda kestaneye de el attı! İzmir kestanesi diye satılan kestane Çin kestanesi çıktı. Üstelik değerinden de daha pahalıya satılıyor… Peki, Çin kestanesi nasıl anlaşılır? Çin kestanesi zararlı mı? İşte, kestane alırken dikkat etmeniz gerekenler…

Kış ayıyla birlikte bu ayların vazgeçilmezi kestane de ortaya çıktı. Çarşı pazarda açılan kestane tezgahlarında ise şimdi yeni bir sahtekarlık dolanıyor…

İZMİR KESTANESİ DİYE ÇİN KESTANESİ ALDI!

Sosyal medya üzerinden paylaşım yapan bir kullanıcı bin bir hevesle aldığı kestanenin nasıl kursağında kaldığını anlatarak herkesi uyardı. Kilosuna 100 TL vererek İzmir kestanesi diye aldığı kestaneyi pişirince hayatının şokunu yaşayan kadın, yaptığı araştırmalar sonucunda kendisine Çin kestanesi satıldığını öğrendi. Yerli ürün diye aldığı kestaneyi yiyemeden çöpe atmak zorunda kalan kadın, yaptığı paylaşımla dikkatli olun diyerek herkesi uyardı.

ÇİN KESTANESİ NASIL ANLAŞILIR?

Çin kestanesi bizim kestanemize göre daha tatsızdır. Ağzınıza aldığınız zaman yavan bir tat gelir ve bozuk mu düşüncesi oluşturur. Ayrıca Çin kestanesi piştiğinde kabuklarından ayrılmaz ve içinden beyaz bir köpük gelir. Bu detaylara dikkat ederek aldığınız kestanenin Çin kestanesi olup olmadığını kolaylıkla anlayabilirsiniz.

cin-kestanesi-zararli-mi-1.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN