PTT'ye giden parasını alacak! 650 TL ödemeler başladı... Bu yardım ödemesi geri ödemesiz! Başvurular devam ediyor acele edin!

PTT'ye giden parasını alacak! 650 TL ödemeler başladı... Bu yardım ödemesi geri ödemesiz! Başvurular devam ediyor acele edin!

Ekonomik sıkıntısı olan ve ihtiyaç sahibi ailelere yapılan çalışmalar devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklanan destek ödemeleri yakından takip ediliyor. İşte destek ödemeleri hakkında merak edilen tüm detaylar…

Dünyada yaşanan ekonomik sıkıntılar Türkiye'de de hissediliyor. Yaşanan kriz nedeniyle ekonomik sıkıntı yaşayan birçok aileye devlet tarafından destek ödemesi yapılmaktadır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık destek ödemeleri hakkında açıklama yapmaya devam ediyor. Çocuk destek ödemelerinin ne zaman yapılacağı en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. İşte destek ödemeleri hakkında merak edilen tüm detaylar…

DERYA YANIK AÇIKLADI

Devlet tarafından ihtiyaç sahibi ailelere her zaman yardım yapıldığını ifade eden Bakan Yanık, yazılı açıklamalarda bulundu. 2022 yılı Kasım ayı ödemeleri hakkındaki detayları paylaşan Derya Yanık, 2,5 milyon vatandaşa 3.2 milyar TL destek ödemesi yapıldığını belirtti. Elektrik desteği kapsamında 3 milyon aile için 666 milyon TL ödeme yapıldığı açıklandı. Derya Yanık, doğalgaz ödemelerinin ise bu hafta yapıldığını belirtti.

Herkesin merak ettiği soruların yanıtını açıklayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 450 TL ile 600 TL arasında yer alan destek tutarının 850 TL ile 1200 TL arasında yükseltildiğini açıkladı. Çocuk destek ödemeleri kapsamında çocuk sayısına göre 350 TL ile 650 TL arasında ödeme yapıldığı vurgulandı. Bakan Yanık, 1 ve 2 çocuğu bulunan aileler için 350TL, 3 çocuğu bulunan aileler için 450TL, 4 çocuğu bulunan aileler için 550TL,5 ve daha fazla çocuğu bulunan aileler için 650TL ödeme yapıldığını açıkladı. Bakan yanık yeni ödemelerin Kasım ayında yansıyacağını belirtti.

Destek ödemeleri

AİLE DESTEK PAKETİ BAŞVURULARINDA HANGİ ŞARTLAR İSTENİYOR?

Aile destek ödemeleri için kişilerden istenen şartlar şekildedir:

Programa başvuru yapan kişinin Türk vatandaşı olması,

Türkiye sınırları içerisinde ikamet etmesi,

18 yaşını doldurmuş olması şartları isteniyor.

Bu şartları sağlayan vatandaşlar aile destek ödemelerine başvuru yapabilmektedir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN