Resimde kaç tane at var? Sadece üst düzey zekaya sahip olanlar 11 saniyede bulabiliyor! Zekanı test et

Resimde kaç tane at var? Sadece üst düzey zekaya sahip olanlar 11 saniyede bulabiliyor! Zekanı test et

Gizli hayvan optik illüzyonu: Resimde 5 tane at var. Sadece IQ'su yüksek olanlar 11 saniyede 5 gizli atı bulabilir. Onlardan biri misin? Şimdi dene.

İllüzyon, alay etmek veya kandırmak anlamına gelen Latince illudere fiilinden türetilmiştir. Optik illüzyon resimleri, insan zihnini kandırmak için tasarlanmıştır ve dikkati belirlemeye yönelik en basit testlerden biri olarak kabul edilir.

Optik illüzyon resimleri, sinirbilimciler tarafından beynin gerçeklik algısını nasıl yarattığını incelemek için kullanıldı. Beynin gözlerden gelen bilgilerdeki boşlukları doldurma yeteneğinden dolayı beynimizde oluşan bir gerçeklik algısı görme eğilimindeyiz. Düzenli olarak optik illüzyon bulmacaları uygulayan bireyler, akranlarından daha iyi problem çözme yeteneklerine ve gözlem becerilerine sahip olma eğilimindedir. Mükemmel gözlem becerileriniz var mı? Şimdi öğrenelim!

1-006.jpg

RESİMDE KAÇ TANE AT OLDUĞUNU BULABİLİR MİSİN?

Yukarıda paylaşılan görselde, kapsamlı çalışmalarıyla tanınan ünlü bir Amerikan kamuflaj sanatçısı olan Bev Dolittle'ın yarattığı güzel bir at tablosunu görebilirsiniz.

Resimde, kar alanında atları görebiliriz. Göreviniz, 11 saniye içinde tablodaki kaç tane at olduğunu tespit etmektir. İlk denemede sanki üç dört at varmış gibi görünür. Ama daha fazla at var.

DOĞRU CEVABI BULDUN MU?

Bu meydan okuma, ne kadar ayrıntı odaklı ve dikkatli olduğunuzu test etmek için iyi bir fırsat sunuyor. Kısacası, gözlem becerilerinizi test etmenin mükemmel bir yoludur.

Zorluk, dünyanın dört bir yanındaki netizenlerin başlarını kaşımasına neden olan zorlu bir sorundur. Sadece en iyinin en iyisi 5 atın hepsini 11 saniyede görebilir. Onlardan biri misin? Acele edin, zaman bitiyor. Atları gördünüz mü?

ZEKA BULMACASI CEVABI

Süre doldu. Kaç tane at gördün? Atların nerede olduğunu merak mı ediyorsunuz? Endişelenme, Çözüm makalenin sonunda verilmiştir. Cevap için hazırlanın. Resmin sol, orta ve sağ taraflarını işgal eden 5 at görülebilir. Bir at sola bakıyor, ortada iki at ve sağ tarafta başka bir at ve bir tay görülüyor.

2-008.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN