Resimdeki gizli leopar herkesi hayrete düşürüyor: Gözlerinizin önünde ama kimse göremiyor! Sadece en zekiler bulabiliyor

Resimdeki gizli leopar herkesi hayrete düşürüyor: Gözlerinizin önünde ama kimse göremiyor! Sadece en zekiler bulabiliyor

Son günlerde sosyal medya platformlarında sıkça karşılaşılan ve milyonlarca kişi tarafından paylaşılan bir optik illüzyon görseli, dünyanın en iyi kamuflaj yeteneğine sahip hayvanlarından biri olan kar leoparının bu yeteneğini ortaya koyuyor. Eğer siz de bu görseldeki leoparı kısa sürede bulabilirseniz, olağanüstü gözlem yetenekleriniz olduğunu söyleyebiliriz!

Latince kökenli "illüzyon" kelimesi alay etmek veya kandırmak anlamına gelir ve bu görsel tam olarak insan zihninde bu tür bir oyunu başarıyla sergiliyor. Optik illüzyonlar, beynimiz için zihinsel bir egzersiz olup, gözlem ve dikkat süremizi artırabilir. Zihnimizi test etmenin eğlenceli bir yolu olan bu tür görseller, aynı zamanda eleştirel düşünme yeteneğimizi de sınar.

1.jpg

FOTOĞRAFTA SAKLANAN LEOPARI BULABİLİR MİSİN?

Dağ manzarası eşliğinde, kayalıkların arasında saklanmış bir leoparın yer aldığı bu görselde, 5 saniye içinde leoparı bulmanız isteniyor. Olağanüstü gözlem yeteneği olan kişiler bu leoparı daha hızlı bulabilirken, ilk deneyenler biraz daha fazla zaman harcayabilirler.

GİZLİ LEOPARI TESPİT ETTİN Mİ?

Peki siz, leoparı bulabildiniz mi? Eğer cevabınız "Hayır" ise endişelenmeyin, cevap şu şekildedir: Resmin sol tarafında, sırtı kameraya dönük olan leopar, kar leoparıdır. Kayalarla mükemmel bir şekilde kamufle olduğu için ilk bakışta onu görmek oldukça zor.

OPTİK İLLÜZYON ÇÖZÜMÜ

Unutmayın ki, bu tür görseller zekanızı ya da yeteneklerinizi tam anlamıyla ölçmez. Ancak, eğlenceli bir araştırma ve gözlem aktivitesi olarak değerlendirilebilir. Ve elbette, doğanın bu muhteşem hayvanının kamuflaj yeteneğine bir kez daha hayran kalmamız için harika bir fırsat! Gizli leopar aşağıdaki resimde işaretlenmiştir.

2-003.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN