Resimdeki kaplanı 15 saniyede bulabilir misin? Sadece zekiler bu testi geçebiliyor, peki siz kaç saniyede buldunuz?

Resimdeki kaplanı 15 saniyede bulabilir misin? Sadece zekiler bu testi geçebiliyor, peki siz kaç saniyede buldunuz?

Optik illüzyonlar, beynimizin şeyleri nasıl algıladığına dair sıra dışı bir pencere sunar. Bunlar, nesnelerin veya resimlerin algılanışını etkileyen akıl almaz görüntülerdir. Fiziksel, fizyolojik ve bilişsel yanılsamalar gibi çeşitli türleri mevcuttur. Bu yanılsamalar, olayları nasıl algıladığımıza dair derin bir kavrayış sunar.

Yeni ortaya çıkan bir optik illüzyon, çocuk parkı temalı bir resim içinde gizlenmiş bir kaplanı bulmayı amaçlıyor. Bu resim, hem çocukların hem de yetişkinlerin zihinlerini test etmek için zeka oyunu olarak tasarlanmıştır. Resmin içerisinde sallanan, kayan ve koşan çocuklar var. Hatta bir kadın, kedisiyle beraber parktaki bir bankta oturuyor. Ancak asıl meydan okuma, bu detayların arasında gizlenen kaplanı bulmaktır.

1-002.jpg

KAPLANI BULUN!

Bu illüzyon, ziyaretçilerden resmin içinde saklı kaplanı keşfetmelerini istiyor. İlk bakışta kaplanı fark etmek oldukça zor. Ancak ipucu; resmin sağ alt köşesindeki çalıların arasında. Çiçeklerle kamufle edilmiş olan kaplan, dikkatli gözler için bir sürpriz olabilir.

BEYNİNİZİ ZORLAYIN VE DAHA AKILLI OLUN

Eğer bu resimdeki kaplanı sadece 15 saniye içerisinde tespit edebilirseniz, bu beyninizin olağanüstü bir şekilde çalıştığının bir göstergesi olabilir. Araştırmalar, beyni zor bulmacalarla ne kadar çalıştırırsak, o kadar hızlı ve etkili düşündüğümüzü gösteriyor.

CEVAP

Optik illüzyonlar, beynimizin renk, ışık ve desen kombinasyonlarıyla nasıl kandırılabileceğini gösteren eğlenceli ve eğitici araçlardır. Peki, siz bu resimdeki gizli kaplanı fark ettiniz mi?

2-001.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN