Resimdeki kaplumbağayı kimse göremiyor! Sadece en keskin gözlü insanlar 5 saniyede bulabiliyor!

Resimdeki kaplumbağayı kimse göremiyor! Sadece en keskin gözlü insanlar 5 saniyede bulabiliyor!

Bu optik illüzyonda bir kaplumbağa saklanıyor ve en keskin gözlere sahip kişiler onu 5 saniyede görebiliyor. Bunu yapabilir misin? Şimdi gözlem becerilerinizi test edin.

Optik illüzyonlar, beynimizi kandırmak için yaratılan görsel görüntülerdir. Görsel illüzyonlar olarak da adlandırılırlar ve genellikle basit zeka testleri olarak kullanılırlar; popülariteleri, popüler kültürde yaygın kullanımlarında belirgindir.

Üç ana optik yanılsama türü vardır: gerçek, fizyolojik ve bilişsel. Gerçek yanılsamalar, beynimiz bir nesnenin fiziksel özelliklerini yanlış yorumladığında ortaya çıkar. Fizyolojik yanılsamalar, gözlerimizin ve beynimizin ışığı ve rengi işleme biçiminden kaynaklanır. Bilişsel illüzyonlar, kanıtlar bu varsayımlarla çelişse bile beynimiz gördüklerimizle ilgili varsayımlarda bulunduğunda ortaya çıkar.

2-004.jpg

RESİMDEKİ GİZLİ KAPLUMBAĞAYI BULABİLİR MİSİN?

Yukarıda paylaşılan görselde tuğla döşeli bir patika görülüyor ve ışık miktarı gündüz olduğunu gösteriyor. Okuyucular için zorluk, 5 saniyede bir kaplumbağa bulmaktır.
Ne kadar dikkatli olduğunuzu test etmek için harika bir fırsat. Senin zamanın şimdi başlıyor.

Kaplumbağa görüntünün herhangi bir yerinde olabilir, tüm alanları dikkatlice kontrol edin. Kaplumbağayı gördünüz mü? Acele edin, zaman geçiyor. Kaplumbağayı görüp göremediğinizi görmek için resme farklı açılardan bir kez daha bakın.

GİZLİ KAPLUMBAĞAYI BULDUN MU?

Optik illüzyonlar eğlenceli ve zorlayıcı olabilir ve ayrıca gözlem becerilerini ve dikkat sürelerini geliştirmeye yardımcı olabilirler. Beyin gücünüzü test etmenin ve biraz eğlenmenin basit bir yolunu arıyorsanız, bu optik illüzyon mücadelesini şimdi deneyin. Resimdeki gizli kaplumbağayı buldun mu?

ZEKA BULMACASI CEVABI

Süre doldu. Aramayı şimdi durdurabilirsiniz. Kaçınız kaplumbağayı buldu? Okuyucularımızın çoğunun kaplumbağayı görmüş olabileceğine inanıyoruz. Çok sevimli, değil mi? Çözümü merak mı ediyorsunuz?

Kaplumbağa resmin sağ tarafından yürürken görülebiliyor, çok sevimli bir küçük kaplumbağa. Kabuğunun renginin tuğlalarla bir ölçüde uyuşması nedeniyle ilk bakışta fark edilmesi zordu.

3.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN