Resimdeki kişilerden hangisi sizi korkutuyor? Szondi kişilik testi ile bastırılmış duygunuzu öğrenin!

Resimdeki kişilerden hangisi sizi korkutuyor? Szondi kişilik testi ile bastırılmış duygunuzu öğrenin!

Szondi testi, 20. yüzyılın en ünlü psikiyatristlerinden biri olan Macar Leopold Szondi tarafından oluşturuldu. Bu test ile bastırılmış duygularınızı ve seçtiğiniz görsele göre bu duyguların nasıl ortaya çıktığını keşfedebilirsiniz. Daha fazla detaya haberimizden göz atabilirsiniz…

Şimdi gördüğünüz resimlerden birini seçin ve o resimdeki kişinin terk edilmiş bir ormanda olduğunu hayal edin. Korkuyor musun korkmuyor musun? Öğrenmenin tek yolu var. İşte detaylar…

szondi testi

SZONDİ TESTİ İLE BASTIRILMIŞ DUYGUNU ÖĞREN

1 numaralı resmi seçtiyseniz, çocukluğunuzda sorunlar ve baskın kişi olmaya çalışan insanlardan gelen baskılar yaşamış olabilirsiniz. Resimdeki kişi zayıf bir öğretmene benziyor. Bu da okulda davranışlarından hoşlanmadığınız öğretmenin sizi psikolojik olarak kötü etkilemiş olabileceğini gösterir. Oldukça zararsız olduğunuz ve diğer insanlara yardım etmeyi sevdiğiniz açık.

2 numaralı resmi seçtiyseniz, çocukken bazı duyguları bastırmış olma ihtimaliniz yüksektir. Resimdeki adamın yuvarlak bir kafası, tombul bir yüzü ve iri bir vücudu vardır. Diğer resimlerdeki kişilere göre fiziksel özellikleriyle ön plana çıkan bu resimdeki kişiden korkuyorsanız bu, sizin ve sevdiklerinizin başına gelebilecek fiziksel tehlikelerden korktuğunuz anlamına gelebilir. Çok sakin, arkadaş canlısı, sorumlu ve kendine hakim birine benziyorsun. Duygularınız sabittir, değişmez. Bu, insanlarla kolayca iletişim kurabileceğiniz anlamına gelir.

3 numaralı resmi seçtiğinizde, tüm resimlerden tek emojiyi seçtiğinizi fark ettiniz mi? Bu resmi seçmenizin nedeni, hayatı çok ciddiye aldığınızı ve vaatlerini ve taahhütlerini yerine getiren biri olduğunuzu gösteriyor. Bu görüntü, en büyük korkunuzun kontrolü kaybetmek olduğunu gösteriyor. Bunun nedeni, çocukken kaygısız ve gülünç bir insan olmuş ve bu nedenle ciddi bir insan olmuş olabilirsiniz. İkiyüzlülükten ve ikiyüzlülükten nefret ediyorsunuz.

4 numaralı resmi seçtiyseniz, resimdeki en bariz ve cansız kişiyi seçtiğinizi fark etmişsinizdir. Bu kişiden korkma, şizofreni vb. Bu, akıl hastalığı olan insanlardan korktuğunuz anlamına gelir. Çocukluğunuzda böyle bir rahatsızlık yaşamış veya hoş olmayan ve duyarsız davranan birinden etkilenmiş olabilirsiniz. Başkalarına ihtiyacın olmadığını ve yalnız yaşayabileceğini düşünüyorsun. Dışarıdan çok sosyal biri gibi görünseniz de bu sizin yaşam tarzınızın bir yansıması değildir. Böyle davranarak sadece içindeki yalnızlığı bastırırsın.

5 numaralı resmi seçtiyseniz, narsist, ilgi arayan ve benmerkezci insanlardan nefret ettiğiniz anlamına gelir. Resimdeki kişinin ağır göz makyajı ve sinsi bir gülümsemesi var. Sürekli dikkat çekmeye çalışan insanlardan bıktığınızı, dış görünüşünüze ve davranışlarınıza çok dikkat ettiğinizi gösterir. Diğer insanlara içe dönük ve alçakgönüllü bir imaj bırakmaya çalıştığınız da söylenebilir.

6 numarayı seçtiyseniz, arkadaşlık ve yakın ilişkiler söz konusu olduğunda çok çekingensiniz ve kimseye kolay kolay güvenemiyorsunuz demektir. Resimdeki kişi diğer insanlara en sıradan görünen, normal, zararsız ve en güvenilir kişi gibi görünmektedir. Bu resimdeki kişiyi korumak, bir zamanlar güvendiğiniz veya güvenmek istediğiniz kişiler tarafından ihanete uğramış ve güveniniz suistimal edilmiş olabilir. Bu nedenle güvenebileceğiniz insan sayısı çok az ve hayatınıza yeni insanlar katma konusunda çok dikkatlisiniz.

7 numaralı resmi seçtiyseniz, mantıksız davranan, umursamaz ve sorumsuz davranan insanlara kızdığınız anlamına gelir. Resimdeki adam orta yaştan biraz daha yaşlı, köpek vücutlu. Bu resimdeki kişiden korkmanız, davranışlarınızla insanları rahatsız etmekten nefret eden biri olduğunuzu gösterir. Siz de gürültüyü ve fazlalığı sevmiyorsunuz. Dikkatli, temkinli ve düşünceli bir insansınız. Ayrıca rasyonel davranırsınız ve davranışınızı kontrol edebilirsiniz.

8 numaralı resmi seçtiyseniz, çocukluğunuzda veya gençliğinizde bir kimlik sorunu yaşamış ve bunu bastırmış olabilirsiniz. Resimdeki adam temiz ve oldukça genç görünüyor. Bu resimdeki kişiden korkmak, bazen olduğunuzdan farklı davranmanız gerektiği anlamına gelir. Günlük yaşamınızda, yaşınızdan çok daha olgun ve muhtemelen düşünceli davranışlara sahipsiniz.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN