Saç dökülmesine tek bitkiyle meydan okuyabilirsiniz! Dökülmeyi şıp diye durduruyor

Saç dökülmesine tek bitkiyle meydan okuyabilirsiniz! Dökülmeyi şıp diye durduruyor

Saç dökülmesi mevsimsel değişiklikler, stres, demir eksikliği, hormon bozuklukları nedeniyle meydana gelebilir. Kişinin psikolojisini ve öz güvenini önemli ölçüde etkileyen bu problem kadın erkek demeden herkesi etkileyebilir. Peki saç dökülmesine hangi besinler iyi gelir?

Saç dökülmesi saç sağlığımız için olması gereken bir durumdur. Zayıflayan saçlar kendilerini yenilemek için dökülürler ve saç köklerinden sağlıklı saçlar meydana gelir. Ancak bunun belli bir oranı olması gerekir. Ayrıca saç dökülmesine kalıtsal, doğru beslenmeme, hamilelik, menopoz, bazı hastalıklar, ilaçlar ve stres gibi çeşitli koşullar kalıcı veya geçici saç dökülmesine neden olabiliyor. İşte saç dökülmesini engelleyecek ve saçlarınızın uzamasını sağlayacak o besinler...

havuc-onecikan-2021.webp

HAVUÇ

Havuç, A ve C vitaminleri, karotenoidler ve potasyumun güç merkezleridir. Anekdot niteliğindeki kanıtlar, bu sebzenin saç sağlığına katkıda bulunabileceğini düşündürmektedir. Çok fazla veya çok az A vitamini saç için zararlıdır. Bir çalışma, A vitamini eksikliğinin kuru ve seyrek saçlara yol açtığını, çok fazlasının ise saç dökülmesine yol açtığını gösterdi.

maxresdefault.jpg

DOLMALIK BİBER

Dolmalık biber en zengin C vitamini kaynaklarından biridir. Saç kırılmasını ve kurumasını önlemeye yardımcı olurlar. C vitamini ayrıca demir emilimine yardımcı olur ve saç dökülmesini önler. Ayrıca dolmalık biber, saç dökülmesini tedavi etmeye yardımcı olan farklı vitamin ve minerallerin bir güç merkezidir.

portakal.webp

PORTAKAL

Portakal, saç büyümesini artıran C vitamini açısından zengindir. Ayrıca antioksidanlar, flavonoidler, beta-karoten, magnezyum ve lif içerirler. Böylece portakal suyu tüketimi saç sağlığını iyileştirmeye yardımcı olabilir.

2852963-810x458.jpg

YUMURTA

Orta boy (50 gr) bir yumurta 6.3 gr protein, çeşitli vitaminler ve saç köklerini güçlendiren mineraller içerir. Anekdot niteliğindeki kanıtlar, yumurtaların saçı parlak ve güçlü hale getirebileceğini, saç kırılmasını önleyebileceğini ve kırılganlığı azaltabileceğini göstermektedir. Bir çalışma, proteinlerdeki kükürt amino asitlerinin , saç köklerini güçlendiren ve erken saç dökülmesini önleyen keratin saç proteini sentezinin öncüleri olduğunu göstermiştir. Bir araştırma, yumurtaların yeni saç gelişimi için insan dermal papilla hücrelerini (saç üretimini ve saç büyüme döngüsünü kontrol eden bir hücre grubu) uyaran önemli bir saç büyüme faktörü içerdiğini gösteriyor. Yumurtalar, saç büyümesine yardımcı olan ve saç dökülmesini önleyen B8 vitamini veya biotin ile doludur.

mercimek-alerjisi.webp

MERCİMEK

Bezelye, kırmızı mercimek, bezelye, sarı mercimek, nohut ve barbunya gibi bakliyatlar folik asit, demir, fosfor, çinko, magnezyum ve lif açısından zengindir. Bir çalışma, mineral ve çinko eksikliğinin çocuklarda yaygın alopesi (saç dökülmesinin genel dağılımı) ile sonuçlandığını göstermiştir. Mercimek içindeki proteinler de sağlıklı saç gelişiminde önemli bir rol oynamaktadır. Besin eksikliği, özellikle esansiyel amino asitlerin ve mikro besinlerin eksikliği, telojen effluvium, erkek tipi kellik ve kadın tipi kelliğe yol açabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN