Sadece Atatürk'e karşı değilmiş! 'Atatürkçü' Celal Şengör hakkında bir şok gerçek daha ortaya çıktı!

Sadece Atatürk'e karşı değilmiş! 'Atatürkçü' Celal Şengör hakkında bir şok gerçek daha ortaya çıktı!

41 yıl önce yazdığı tezi Osmanlı hanedan mensuplarına adadığı ortaya çıkan Prof. Dr. Celal Şengör hakkında bir şok gerçek daha ortaya çıktı. Söz konusu bu gelişme sonrasında gözler Şengör'e çevrildi. Şengör'ün söz konusu gelişmelere vereceği yanıt şimdiden merak konusu oldu.

Son dönemde yaptığı yorumlarla dikkatleri üzerine çeken Prof. Dr. Celal Şengör'ün 41 yıl önce yazdığı doktora tezini Osmanlı hanedan mensuplarına ithaf ettiği ortaya çıkmış ve bu durum sosyal medyanın gündemine oturmuştu. Şengör hakkında bir şok gerçek daha ortaya çıktı. Bu gelişme sonrasında gözler Şengör'e çevrildi.

Her fırsatta Mustafa Kemal Atatürk'ün fikirlerine bağlılık duyduğunu ifade eden 'Atatürkçü' Celal Şengör, geçtiğimiz aylarda "Filistinliler toprak satmadı diyen zır cahildir" açıklamasıyla tepki toplamıştı.

Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın anıt mezarını ziyaret eden ve anıt mezar önünde diz çökerek poz veren Celal Şengör'ün 41 yıl önce yazdığı tezi Osmanlı hanedan mensuplarına adadığının ortaya çıkması sosyal medyada gündem olarak günün en çok konuşulan konuları arasında yer aldı.

Söz konusu bu gelişme herkesi hayrete düşürürken Şengör hakkında bir şok gerçek daha ortaya çıktı. Sosyal medya hesabı aracılığıyla açıklamalarda bulunan Cumhuriyet yazarı Orhan Bursalı, Celal Şengör ile 1988 yılında tanıştığını, Şengör ile tanıştığı günlerde Şengör'ün 'Osmanlıcı' olduğunu ve padişahı savunduğunu açıkladı.

Bursalı paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Yorumum: Evet, onunla tanıştığımda 1988 gibi, Osmanlıcıydı Padişahı savunuyordu. Aristokrasi inancı tamdı... Doktorasını bu dönemde yapmıştı.. Çok tartıştık, ama kısa zaman içinde gerçeklerle karşılaştı, tersine döndü, Atatürk ün büyüklüğünü Kurtuluş ve Kuruluşu tanıdı.

Ama Fransa devrimine karşıtlığı Ariktokraksiye bağlılığı kaldı. Sanıyor ki, aristokrasi akil adamlar rejimi.. Celal doğrularla (bilimsel yönü) yanlışları (sosyal ve ideoloji..yönü) bir arada yaşayan adam."

Bu gelişmeler sonrasında gözler Şengör'e çevrildi. Şengör'ün söz konusu gelişmelere vereceği yanıt şimdiden merak konusu oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN