Sadece en keskin gözlü olanlar farklı uçağı bulabiliyor! 4 saniyede bulanların IQ'su en az 120 çıkıyor..

Sadece en keskin gözlü olanlar farklı uçağı bulabiliyor! 4 saniyede bulanların IQ'su en az 120 çıkıyor..

Yalnızca çok keskin gözlere sahip kişiler resimdeki farklı uçakları 4 saniyede fark edebilir. Onlardan biri misin? Şimdi deneyin ve öğrenin!

Optik illüzyonlar, algımızı ve görsel becerilerimizi zorlayan, akıl almaz görüntülerdir. Bu yanılsamalar beynimizin bu karmaşık görsel bilgiyi nasıl işlediğine dair derin bilgiler sağlar.

Bu tür zorlukların düzenli olarak uygulanması, bilişsel yetenekleri geliştirme ve böylece yaşlı insanlarda bilişsel gerilemeyi önleme yeteneğine sahiptir. Gözlerin ne kadar keskin? Hadi bulalım!

1.jpg

RESİMDEKİ FARKLI UÇAĞI BULABİLİR MİSİN?

Yukarıda paylaşılan görselde okuyuculara uçaklardan oluşan bir ızgara sunuluyor. Uçaklardan biri diğerlerinden farklı. Okuyucuların 4 saniyede o uçağı tespit etmesi gerekiyor. Zaman şimdi başlıyor!

Bu, gözlem becerilerinizi ölçen basit bir testtir. Farklı uçakları diğerlerinden daha hızlı fark edebilen kişiler en keskin görüşe sahiptir. Resmi dikkatlice kontrol edin. Farklı uçakları buldunuz mu?

Zaman bitiyor. Sadece dikkatlice bakın. Acele edin, zaman geçiyor. Ve… Süre doldu.

ZEKA BULMACASI ÇÖZÜMÜ

Farklı uçağı gören okuyucuların mükemmel gözlem becerileri vardır. Cevabı bulamayan okuyuculardan bazıları aşağıdaki çözüme göz atabilir. Farklı uçak üçüncü sütunda bulunan uçaktır.

2.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN