Sadece Her 5 Kişiden 1'i Resimdeki Hatayı Görüyor! Siz Hatayı Buldunuz Mu?

Sadece Her 5 Kişiden 1'i Resimdeki Hatayı Görüyor! Siz Hatayı Buldunuz Mu?

Test, mantıksal yeteneklerinizin ne kadar gelişmiş olduğunu belirleyecektir. Bulmacaları seviyorsanız ve sık sık kendinize kontrol ediyorsanız, resimdeki hatayı çok hızlı bir şekilde bulabilirsiniz. Bu test yeteneklerinizi test etmenin bu yolu, küçük şeyleri fark etme yeteneğinizin ne kadar gelişmiş olduğunu belirlemenize olanak tanır.

Bu test, mantıklı bir şekilde muhakeme edip edemeyeceğinizi belirleyecek.

HER 5 KİŞİDEN BİRİSİ RESİMDEKİ HATAYI GÖRÜYOR

Mantıklı bir şekilde akıl yürütüp kuramayacağınızı test size söyleyecektir. Bulmacalar sadece günlük endişelerden kaçmanızı sağlamakla kalmaz, aynı zamanda beyni mükemmel bir şekilde eğitir. Bugün bu tür sorunların farklı türleri var. Bazıları optik illüzyonlarla, bazıları ise matematiksel hesaplamalarla ilgilidir. Mantıksal yetenekleri test etmek için bir test yapmanızı öneririz.

Optik yanılsamanın arkasında bir şey hesaplamanıza veya daha fazlasını görmeye çalışmanıza gerek yok. Bulmacayı çözmek için resme bakmanız ve sorunun ne olduğunu söylemeniz yeterlidir. Gerçek şu ki, resimde bir tür mantıksal hata var.

resimdeki-hata-2.jpgBu reisimde aslında çok bariz bir mantık hatası var. Siz de mantık hatasını görüyor musunuz?

CEVAP İÇİN ÇOKBEKLEMEYİN ÇÜNKÜ İLK BAKIŞTA BULAMADIYSANIZ SONRA DA BULAMAZSINIZ

Ama her 5 kişiden sadece 1'i onu bulabiliyor. İçtenlikle onlardan biri olacağınızı umuyoruz. Öyleyse başlayalım. Resme bak ve neyin yanlış olduğunu söyle?

İlk bakışta, resim rahat bir ev ile klasik bir kırsal manzara gösteriyor. Pastoral görüntü, tepeler ve ağaçlarla dolu doğal bir panorama ile tamamlanmaktadır. Ancak resmin genel duygusal havasından rahatsız olmayın. Burada neyin yanlış çizildiğini anlamalısınız.

RESİMDEKİ HATAYI BULMAKTA ZORLANIYORSANIZ İPUCU VERELİM Mİ?

Cevap vermekte zorlanıyorsanız, bir ipucu veriyoruz. Bacaya ve tasvir edilen ağaçlara dikkat edin.

Şimdi daha net mi?

resimdeki-hata-1.jpgŞimdi resimdeki mantık hatasını gördünüz mü?

İŞTE RESİMDEKİ MANTIK HATASI

Rüzgarın ağaçların tepesini nasıl dalgalandığına ve bacadan çıkan dumana bakın. Farklı yönlere doğru yönelmişler ama rüzgar ağaçlara farklı dumana farklı yönde hareket etmez.

Şimdi doğruyu söyleyin siz resimdeki hatayı bulabildiniz mi? Her 5 kişiden birisi de siz misiniz?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN