Sadece kartal gözlü insanlar kitapların arasındaki gizli kalemi 19 saniyede bulabiliyor! Yapabilir misin?

Sadece kartal gözlü insanlar kitapların arasındaki gizli kalemi 19 saniyede bulabiliyor! Yapabilir misin?

Bu optik illüzyon meydan okuması, kesinlikle gözlem becerilerinizi test edecektir. Kalem kitapların arasına gizlenmiştir ve bulunması zor olabilir. 19 saniyenin altında bulabilirseniz, kartal gözlere sahipsiniz!

Optik illüzyonlar, insan zihnini kandırmak için renkleri, ışıkları ve farklı desenleri kullanan aldatıcı görüntülerdir. İllüzyonlara, beynin görüntüleri anlama şekli, ışığın nesnelerden yansıtılma şekli ve gözlerin konumlandırılma şekli dahil olmak üzere çeşitli faktörler neden olabilir.

Bu kafa karışıklıkları genellikle görsel sistemimizin gerçekliğin mükemmel bir temsili olmamasından kaynaklanır. Gözlerimiz ışığı yakalar ve beyne sinyaller iletir, beyin de bu bilgiyi işler. Bununla birlikte, beynimizin yorumu, geçmiş deneyimler, öğrenilen varsayımlar ve önceden depolanmış bilgiler dahil olmak üzere çeşitli faktörlerden etkilenir. Bu optik illüzyonda zihniniz şaşıracak. Aşağıdaki resimde, zekice bir kalemi saklayan kitap yığınları görülüyor.

1-003.jpg

RESİMDEKİ GİZLİ KALEMİ BULABİLİR MİSİN?

Bu bulmaca kesinlikle becerilerinize meydan okuyacak ve gözlem gücünüzü sorgulamanıza neden olacak. Peki, gizli kalemi 17 saniye içinde bulabilir misin?

Optik illüzyonlar, dünyayı nasıl algıladığımıza dair anlayışımıza meydan okudukları için insan zihnini cezbetme yeteneğine sahiptir.

Bize duyularımızın kolayca manipüle edilebileceğini ve algımızın her zaman gerçekliğin doğru bir yansıması olmadığını hatırlatırlar.

OPTİK İLLÜZYON ÇÖZÜMÜ

Gizli kalemi bulabildin mi? Eğer bulduysanız, tebrikler harika bir iş çıkardınız! Bulamadıysanız merak etmeyin, herkesin başına gelebilir. Bazen en iyi bulmaca ustaları bile görüntünün özünü kavrayamaz. En üste kaydırarak kalemi tekrar bulmayı deneyebilirsiniz. İşte çözüm:

2-003.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN