Sadece keskin gözlü insanlar çizgilerin arasındaki gizli hayvanı bulabiliyor! 5 saniyede bulanların IQ'su 140 çıkıyor!

Sadece keskin gözlü insanlar çizgilerin arasındaki gizli hayvanı bulabiliyor! 5 saniyede bulanların IQ'su 140 çıkıyor!

Görüşünüzü test etmek için optik illüzyon: Zikzak deseninin arkasında tehlikeli bir hayvan saklanıyor. En keskin gözlere sahip kişiler onu 5 saniyede görebilir. Bunu yapabilir misin? Şimdi gözlem becerilerinizi test edin!

Optik illüzyonlar, beynimizi kandırmak için yaratılan görsel görüntülerdir. Görsel illüzyonlar olarak da adlandırılırlar ve genellikle basit zeka testleri olarak kullanılırlar; popülariteleri, popüler kültürde yaygın kullanımlarında belirgindir.

Üç ana optik yanılsama türü vardır: gerçek, fizyolojik ve bilişsel. Gerçek yanılsamalar, beynimiz bir nesnenin fiziksel özelliklerini yanlış yorumladığında ortaya çıkar. Fizyolojik yanılsamalar, gözlerimizin ve beynimizin ışığı ve rengi işleme biçiminden kaynaklanır. Bilişsel illüzyonlar, kanıtlar bu varsayımlarla çelişse bile beynimiz gördüklerimizle ilgili varsayımlarda bulunduğunda ortaya çıkar.

1-014.jpg

ÇİZGİLERİN ARASINDAKİ GİZLİ HAYVANI BULABİLİR MİSİN?

Yukarıda paylaşılan görselde bir zikzak deseni görebilirsiniz. Bu desenin arkasında saklanan yırtıcı bir hayvan vardır. Okuyucular için zorluk, gizli hayvanı 5 saniye içinde bulmaktır. Senin zamanın şimdi başlıyor.

Görüşünüzün ne kadar keskin olduğunu test etmek için harika bir fırsat. Gizli hayvan, görüntünün bir yerinde pusuda bekliyor; tüm alanları dikkatlice kontrol edin. Gizli hayvanı gördünüz mü?

RESİMDEKİ GİZLİ HAYVANI GÖRDÜN MÜ?

Çalışmalar, optik illüzyonların düzenli olarak uygulanmasının yetişkinlerde konsantrasyonu artırabileceğini ve bilişsel gerilemeyi önleyebileceğini göstermektedir.

Bu nedenle, görüşünüzün ne kadar keskin olduğunu bilmek istiyorsanız, bu optik illüzyon mücadelesini şimdi deneyin! Resimdeki gizli hayvanı bulmayı başardın mı?

ZEKA BULMACASI CEVABI

Süre doldu. Aramayı şimdi durdurabilirsiniz. Okurlarımızın çoğu şimdiye kadar gizlenmiş hayvanı görmüş olabilir. Ancak bazılarınız hala zikzak deseninin arkasında hangi hayvanın gizlendiğini merak ediyorsa, aşağıdaki çözüme göz atın.

2-007.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN