Sadece süper zekiler resimdeki farklı tavuğu 8 saniyede bulabiliyor! Şimdi zekanı test et

Sadece süper zekiler resimdeki farklı tavuğu 8 saniyede bulabiliyor! Şimdi zekanı test et

IQ seviyenizi test edecek zeka oyunu ile karşınızdayız. Aşağıdaki resimde, yer alan tavuk sürüsünde diğerlerinden farklı olan tavuğu bulmak tam odaklanma gerektiriyor. Resimdeki farklı tavuğu, 8 saniyede bulabilirsen gerçek süper zekisin demektir.

Gerçekte ne kadar zeki olduğunuzu hiç merak ettiyseniz, bunu kanıtlamanıza yardımcı olacak pek çok zeka oyunu var. Sadece zaman geçirmenin eğlenceli bir yolu değiller, aynı zamanda hafıza ve detaylara dikkat gibi bilişsel işlevleri geliştirerek beyninizi çalıştırabilirler. Bazı optik illüzyonlar, resimdeki farklı tavuğu bulmak gibi, sizi daha büyük bir resimde ince detaylar bulmanızla görevlendirir.

Diğerleri, onlara yeterince uzun süre bakarsanız hareket eden çılgın desenler içerir. Bu son bulmaca, bir tavuk sürüsünde farklı olan tavuğu bulmanızı gerektiriyor, ama göründüğü kadar basit değil. Resimdeki farklı tavuğu sadece 7 saniyede bulabilir misin?

1-004.jpg

RESİMDEKİ FARKLI TAVUĞU BULABİLİR MİSİN?

Yukarıdaki resim, eflatun bir zemin üzerinde birbirinin aynısı gibi görünen dört sıra tavuk gösteriyor, ancak bir tanesi aslında diğerlerinden farklı. Canlı renkler başlangıçta dikkati dağıtabilir, ancak odaklanmayı sürdürmek sorunu hemen çözmenize yardımcı olur. Keskin bir gözünüz olduğunu düşünüyorsanız, neden denemiyorsunuz? Yalnızca gerçek bir zeki zaman sınırı içinde farklı tavuğu bulabilir.

FARKLI TAVUĞU GÖRDÜN MÜ?

Biraz ipucuna ihtiyacınız varsa, farklı olan tavuğu bulmak için tavukların vücudunun alt yarısına bakın, çünkü bir tavuğun diğerlerinde eksik olan bir şey olduğunu göreceksiniz. Hala mücadele ediyorsanız, cevabı öğrenmek için aşağıyı okuyun, ancak bunu bir spoiler uyarısı olarak kabul edin.

ZEKA BULMACASI CEVABI

Cevap, üstten üçüncü satır ve soldan üçüncü sırada bulunan tavuktur. Tavuğun ayaklarına dikkat ederseniz, diğerlerine göre tamamen pürüzsüz olduğunu görürsünüz.

2-004.jpg

Hala zekanı kanıtlamak istiyorsan, neden diğer zeka oyunlarına göz atmıyorsun?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN