Salatalığın bu özelliğini bilse kimse tüketmez! Adeta zehir oluyor: Bir yiyen pişman birde yemeyen…

Salatalığın bu özelliğini bilse kimse tüketmez! Adeta zehir oluyor: Bir yiyen pişman birde yemeyen…

İçerisinde bulundurdu su miktarı ile oldukça faydalı bir besin olarak görülen salatalığın faydaları da saymakla bitmiyor. Yanlış tüketilen salatalık faydadan çok zarara dönüşüyor. Salatalık tüketirken mutlaka bunlara dikkat ediniz. İşte salatalığın bilinmeyen zararları…

Diyet yapanların baş tacı salatalık sanıldığı kadar faydalı da değildir. Vücut için oldukça yararlı görülen salatalık en sık tüketilen ürünler arasında yer alıyor. İçerisinde barındırdığı K vitamini ile kemik gelişimini destekleyen salatalık antioksidan özelliği ile de Vücuttaki iltihabı en aza indiriyor. Kalp damar sağlığını koruyarak kanser riskini azaltan salatalık doğru kullanılmadığında adeta bir zehire dönüşüyor. İşte salatalığın bilinmeyen zararları…

ZEHİR ETKİSİ YARATIYOR

Salatalık ısırdığınızda ağza gelen acımsı tat bazı toksinlerin işaretçisi olabilir. Acı bir tat hissettiğinizde o salatalığı kesinlikle tüketmeyiniz. Acı salatalığın aşırı tüketilmesi zehirlenmeleri de beraberinde getiriyor.

salatalik.jpg

SIVI KAYBI YAPIYOR

Tohumlarının idrar sökücü bir özelliği bulunurken fazla tüketilmesi de yararını azaltıyor. Çok fazla tüketilen salatalığın elektrolitikik dengeyi engelleyerek vücuttan aşırı sıvı atılmasına neden olduğu söylendi. Aşırı sıvı atılması durumunda ise vücut susuz kalmaktadır.

salatalik-yemek.jpg

BÖBREK SİSTEMİNE ZARAR VERİYOR

Vücuda fazla potasyum yüklenmesi hiperkalemiye neden olmaktadır. Öncelikle şişkinlik, karın krampları ve gaz problemlerine neden olan salatalık gittikçe kötüleşen bir duruma dönüşebilir. Böbreklerim düzgün ve etkili bir şekilde çalışmasını engelleyen bu durum böbrek sisteminde kalıcı hasarlara neden olabilir.

salatalik-1.jpg

GAZ VE ŞİŞKİNLİK PROBLEMİ GÖRÜLÜYOR

Salatalık içerisinde yer alan cucurbitacin hazımsızlığa neden olmaktadır. Hassas bir sindirim sistemi bulunan kişilerin hazımsızlık problemi yaşayacağı belirtilirken şişkinlik ve gaz gibi problemlerin de görülebileceği vurgulandı. Soğan, lahana veya brokoli tükettiğinizde aynı hissin oluşması durumunda salatalık tüketimini de azaltmanız gerekiyor.

alerji.jpg

CİLT ALERJİSİ YAPABİLİYOR

Karpuz, papatya çayı, muz veya polen alerjisi bulunan insanlarda salatalık alerjisinin görülme ihtimali de oldukça yüksektir. bu riski ortadan kaldırmak için ürünün ızgara tüketilmesi tavsiye ediliyor. Salatalığı ızgara olarak tüketmeyecek kişilerin bu besinden uzak durması gerekiyor.

NOT: Bu açıklama genel bilgi olmakla birlikte görüş almak için mutlaka doktorunuza danışınız.


İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN