Şanlıurfa'da tarihi keşif! Evin altında tesadüfen bulundu

Şanlıurfa'da tarihi keşif! Evin altında tesadüfen bulundu

12 bin yıllık Göbeklitepe'nin yer aldığı Şanlıurfa'da bir evin altında ve bahçesinde tesadüfen Cilalı Taş Devri'ne ait ören yeri bulundu. Ören yerinin yaklaşık 10 bin yıllık olduğu tahmin ediliyor.

Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesine bağlı kırsal Sayburç Mahallesi'nde bir evin altında ve bahçesinde Neolitik Çağ'a ait ören yeri keşfedildi.

Kazı çalışmalarına başlanan tarihi alanda incelemeler devam ederken, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli de Sayburç Mahallesi'ndeki kazı çalışmalarını yerinde inceleyerek bilgi aldı.

s1.jpg

Başkan Baydilli’ye ziyaretinde Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Ahmet Kaytan ve Harran Üniversitesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abdullah Ekinci de eşlik etti. Başkan Baydilli, Kazı Başkanı Doç. Dr. Eylem Özdoğan’dan çalışmalarla ve ortaya çıkan eserlerin dönemiyle ilgili bilgi aldı.

s2.jpg

EN AZ 10 BİN YILLIK OLDUĞU TAHMİN EDİLİYOR

Kazı çalışmalarının devam ettiği ören yerinin 10 bin yıllık olduğunun tahmin edildiği öğrenildi.

s3.jpg

Öte yandan Şanlıurfa'da 12 bin yıllık olduğu belirlenen Göbeklitepe ve Göbeklitepe'den 3 bin yıl daha eski olduğu tahmin edilen Karahantepe bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN