Sapsarı yastık lekesini anında temizleyen yöntem! Artık rahat rahat terleyebilirsiniz

Sapsarı yastık lekesini anında temizleyen yöntem! Artık rahat rahat terleyebilirsiniz

Zamanla kullanıma bağlı olarak yastıklarımız sararır ve kötü kokmaya başlar. Çoğu kişinin yastıklarında bu kötü manzara bulunmakta ve bu lekeleri bir türlü çıkaramamakta. Oysa bu sırrın anahtarı evinizdeki o basit malzemeler. Bu yöntemleri öğrendikten sonra sarı yastıklar kabusunuz olmayacak.

Rahat bir uyku için olmazsa olmazımız yastıklarımız, zamanla ter ve vücut yağlarıyla renk değişikliği yaşar. Ancak, bu sorunu çözmek için pahalı kimyasal ürünlere yönelmek yerine, evinizde bulunan doğal malzemelerle yastıklarınızı temizlemek mümkün! İşte terden dolayı sararan yastıkları kolayca temizlemeniz için pratik ve çevre dostu yöntemler:

1. KARBONAT VE LAVANTA KOKUSU İLE ARINMA

Karbonatın güçlü temizlik özellikleri ve lavantanın hoş kokusuyla yastıklarınızı taptaze bir şekilde yeniden canlandırabilirsiniz. Öncelikle yastık kılıflarını çıkarın ve içlerindeki yastıkları dışarı alın. Ardından, yastıkları birkaç kaşık karbonat ile ovun. Karbonatı yüzeye iyice yedirin ve ardından yastıkları bir saat kadar havalandırın. Bu süre zarfında, yastıkların içindeki kötü kokuların ve lekelerin çoğunu emecektir. Daha sonra yastıkları sallayarak fazla karbonatı çıkarın. Son adımda ise yastıkların içine birkaç damla lavanta yağı damlatın. Lavanta yağı hem rahatlatıcı bir etkiye sahiptir hem de yastıklarınıza hoş bir koku kazandırır.

yastik-nasil-temizlenir-2.webp

2. LİMON SUYU VE GÜNEŞİN GÜCÜYLE BEYAZLIĞINI GERİ KAZANIN

Eğer yastıklarınız beyaz ise, limon suyu ve güneş ışığının kombinasyonunu kullanarak onları ilk günkü beyazlığına geri döndürebilirsiniz. Bir kap suya limon suyu ekleyin ve bu karışımı bir bez yardımıyla yastık yüzeyine hafifçe sürün. Ardından yastıkları güneşli bir alanda kurumaya bırakın. Güneşin doğal beyazlatıcı etkisi, yastıklarınızdaki lekelerin ve renk değişikliklerinin azalmasına yardımcı olacaktır. Unutmayın, yastıkları tamamen kuruduktan sonra kullanmaya geri koyun.

3. SİRKE İLE DERİNLEMESİNE TEMİZLİK

Doğal bir temizlik malzemesi olarak ün kazanan sirke, yastıklarınızı derinlemesine temizlemek için de kullanılabilir. Bir sprey şişesine su ve elma sirkesi karışımı hazırlayın. Bu karışımı yastık yüzeyine sıkarak hafifçe ovun. Ardından yastıkları havadar bir alanda kurumaya bırakın. Sirke, hem lekeleri çözmeye yardımcı olur hem de kötü kokuları nötralize eder.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN