Sebebini duyunca çok şaşıracaksınız... Tuvalet kağıtları neden beyaz renkte üretilir? Hikayesi bambaşka... Meğer sebebi oymuş!

Sebebini duyunca çok şaşıracaksınız... Tuvalet kağıtları neden beyaz renkte üretilir? Hikayesi bambaşka... Meğer sebebi oymuş!

Tuvalet kağıdı genellikle beyazdır, sizce bu bir tesadüf mü? Tabii ki değil! Bu hikaye 1950'lere kadar gider. O yıllarda ortak kağıt da farklı işlevlere sahipti! Detaylara haberimizden göz atabilirsiniz…

Bugün belki de hiç düşünmemiş olabileceğiniz bir konuyu tartışıyoruz; Tuvalet kağıdı neden beyazdır?

Belki bu konuda fazla ileri gitmiyoruz ama tuvalet kağıdının rengi bir zamanlar moda ifadesi olarak kullanılıyordu.

1950'lerde doğan renkli tuvalet kağıdı piyasaya çıktığında çok popüler oldu.

tuvalet kağıdı

O zamanlar banyo iç tasarımını anlamak, tek bir renge konsantre olmakla ilgiliydi. Yani günümüzdeki gibi farklı renk paletleri kullanılmıyordu. banyolar; sarı veya mavi gibi tek bir tonu yansıtır.

Renkli tuvalet kağıtları da bu nedenle çok popülerdi. Fonksiyonlarının yanı sıra banyoda kullanılan rengi tamamlamak için kullanılmıştır.

Bu moda fikir 21. yüzyılda da devam etti. O yıllarda tuvalet kağıdına eklenen sağlıklı boyaların onları nasıl renkli hale getirdiği konusunda bir tartışma vardı.

tuvalet kağıdı

Tuvalet kağıdı üreticileri bu sağlık riskini tamamen ortadan kaldırmak için boya kullanmayı bıraktı ama elbette tek sebep bu değildi.

Ayrıca "tek tip banyo" kavramının yerini farklı renklerde kombine banyolar almıştır. Her şeyle kombinlenebilen beyaz güç burada da ortaya çıktı.

Bu, üreticiler için güzel bir artıydı, çünkü kağıtlara eklenen boyalar kendi akışlarını oluşturdu. Bunu yapmayı bıraktıklarında, maliyetlerde önemli bir düşüş yaşadılar.

Tabii şimdilik; Araştırmalar neyin iyi neyin kötü olduğunu gösterdiği için desenli, renkli ve hatta kokulu tuvalet kağıtları üretilir. Ayrıca şirketler sıkı denetime tabidir. Ancak, o zaman durum böyle değildi.

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN