Şimdi tam mevsimi! Nefis kaymaklı ayva tatlısı tarifi... Bir tabak yiyene 'daha yok mu?' dedirten tarif

Şimdi tam mevsimi! Nefis kaymaklı ayva tatlısı tarifi... Bir tabak yiyene 'daha yok mu?' dedirten tarif

Mevsime göre sebze ve meyve değişirken tatlılar da değişiyor. Bu mevsimin en güzide tatlısı ise ayva tatlısıdır. Hele ki tam kıvamında yapıldıysa resmen vazgeçilmezler arasında yer alır. Bu tarif sayesinde ayva tatlınızdan yiyenler “daha yok mu?” diye soracak.

Ayva, herkesin bildiği üzere bir kış meyvesi olarak pazarlarda bulunur. Meyve haliyle de oldukça lezzetli ve faydalı olan ayva tatlı haliyle çok daha lezzetli oluyor. Lakin ayva tatlısı yaparken bazı ufak püf noktalar o tatlının çok daha güzel olmasına sağlıyor. Peki, ayva tatlısı yaparken nelere dikkat edilmeli? İşte tabak tabak yenmesine neden olacak ayva tatlısı tarifi…

yeni-proje-17.jpg

YİYEN BİR DAHA İSTEYECEK

İşte nefis bir kaymaklı ayva tatlısı tarifi:

Malzemeler

4 adet olgun ayva

2 su bardağı su

1,5 su bardağı toz şeker

2 çubuk tarçın

4-5 adet karanfil

1 limonun suyu

Kaymak (servis için)

Ceviz veya fındık içi (isteğe bağlı)

Yapılışı

Ayvaları Hazırlama: Ayvaları güzelce yıkayın ve kabuklarını soyun. Ayvaları ikiye bölün ve çekirdek yuvalarını temizleyin. Daha sonra her bir yarım ayvayı dilimleyin veya bütün bırakın, bu size bağlı.

Pişirme: Geniş bir tencereye suyu, şekeri, tarçın çubuklarını, karanfilleri ve limon suyunu ekleyin ve kaynatın. Kaynayan şerbetin içine ayva dilimlerini yerleştirin. Ayvalar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Pişirme süresi ayvaların türüne ve dilimlerin kalınlığına göre değişebilir.

Servis Hazırlığı: Ayvalar yumuşadığında, ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuyan ayvaları servis tabağına alın. Her bir ayva diliminin üzerine kaymak koyun. İsteğe bağlı olarak üzerine ceviz ya da fındık içi serpebilirsiniz.

Sunum: Ayva tatlısını, her bir parçanın üzerinde kaymak ile birlikte servis edin. İsterseniz yanında ekstra kaymak veya dondurma ile de sunabilirsiniz.

Notlar

Ayvalarınız çok sertse, pişirme süresini biraz uzatabilirsiniz.

Tatlıyı daha aromatik yapmak için şerbete portakal kabuğu rendesi veya vanilya ekleyebilirsiniz.Kaymaklı ayva tatlısını, soğuk olarak servis etmek tatlıya daha ferah bir tat katar.

Afiyet olsun! Kaymaklı ayva tatlısı, mevsiminde tüketildiğinde lezzetiyle size eşsiz bir deneyim sunacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN