Sivilcelerin çıktığı bölgeye göre meğer anlamı varmış! Çeşitli hastalıkların habercisi

Sivilcelerin çıktığı bölgeye göre meğer anlamı varmış! Çeşitli hastalıkların habercisi

Vücudumuzda çıkan sivilcelerin yerleri, bazı hastalıklara da işaret edebiliyor. Sivilcenin çıktığı her bölge, aslında bir takım rahatsızlıkların sinyalini veriyor olabilir. Peki, hangi bölgede sivilce neden çıkar? Ani sivilce artışı neden olur? İşte, sivilcelerin çıktığı bölgeye göre anlamları...

Sivilce, genellikle ciltteki yağ bezelerinin tıkanması sonucu oluşan bir cilt sorunu. Bu tıkanma genellikle yağ, ölü cilt hücreleri ve bakterilerin foliküllerde saç kökleri çevresindeki küçük kese benzeri yapılar birikmesiyle başlar.

SİVİLCE NEDEN ÇIKAR?

Sivilcelerin ortaya çıkmasının ilk nedenlerden biri hormonal değişiklikler. Ergenlik döneminde ve adet döngüsü sırasında vücutta meydana gelen hormonal dalgalanmalar, yağ üretimini artırır ve bu da sivilce oluşumunu tetikler.

Hamilelik, menopoz veya hormonal bozukluklar gibi diğer durumlar da sivilce oluşumuna etki eder. Cilt bakım rutinindeki hatalar da sivilce oluşumuna yol açar.

Yanlış ürün kullanımı, aşırı temizlik veya cilt tipine uygun olmayan ürünlerin kullanılması cildin dengesini bozar ve sivilce oluşumuna zemin hazırlar.

Genetik faktörler de sivilce oluşumunu etkiler. Aile geçmişinde sivilce problemi olan kişilerde, genetik yatkınlık nedeniyle bu sorunun daha sık görülme olasılığı yüksek.

Beslenme alışkanlıkları da sivilceye ettiğinden, yüksek glisemik indeksli gıdalar, süt ve süt ürünleri gibi bazı besinlerin sivilce oluşumunu artırabilir.

SİVİLCENİN ÇIKTIĞI BÖLGEYEGÖRE NEDENLERİ

Medyatava'da yer alan habere göre, vücudumuzun belirgi bölgelerinde çıkan sivilcelerin farklı anlamları olabilir. Sivilcelerin çıktığı yer, vücudunuzdaki bir belirti veya içsel dengesizlik hakkında bilgi verebilir.

Yüzdeki sivilceler genellikle stres, hormonal değişiklikler, yanlış cilt bakımı veya genetik faktörlerle ilişkilendirilebilir.

Alın bölgesindeki sivilceler genellikle stres, sindirim sorunları veya hormonal dalgalanmaların bir göstergesi olabilir.

Çene ve çene çevresindeki sivilceler, hormonal değişikliklere özellikle de adet döngüsüne bağlı olarak ortaya çıkabilir.

Boyun ve çene bölgesindeki sivilceler genellikle sindirim sistemi sorunları, alerjiler veya hava kirliliği ile ilişkilendirilebilir.

Sırt ve omuzdaki sivilceler, sık terleme, kirlilik ve ciltle sürtünme gibi dış faktörlere bağlı olarak ortaya çıkabilir.

Öte yandan içsel sorunlar, hormonlar veya yanlış diyet alışkanlıkları da sivilcelerin bu bölgelerde çıkmasına katkıda bulunabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN