Soba kurmanın püf noktası! Yıllarca boşuna eziyet çekmişiz: Bu şekilde kolayca kuruluyor, gürül gürül yanıyor

Soba kurmanın püf noktası! Yıllarca boşuna eziyet çekmişiz: Bu şekilde kolayca kuruluyor, gürül gürül yanıyor

Kış mevsimi geldi çattı! Kimileri ısınmak için, kimileri ise keyif için soba kurmaya başladı! Peki soba kurmanın püf noktası nedir? Yıllarca boşuna eziyet çekiyormuşuz... Bu şekilde sobayı kolayca kurabilirsiniz! İşte püf noktalarıyla soba kurulumu...

Soğuk kış aylarında ısınmak için kullanılan sobaların doğru bir şekilde kurulması, hem güvenliğiniz hem de ısınma veriminiz açısından önemlidir. İşte soba kurulumu ve önemli ipuçları...

SOBA KURMADAN ÖNCE BACALARI TEMİZLEYİN

soba-nasil-kurulur-1-001.webp

Soba kurmadan önce baca temizliğinin yapılması çok önemlidir. Temizlenmemiş bir baca, hem yangın riskini artırır hem de dumanın geriye dolmasına neden olabilir.

SOBA NASIL KURULUR? İŞTE PÜF NOKTALARI

soba-nasil-kurulur-1.jpg

Sobanın yerleştirileceği yer seçilirken dikkat edilmesi gereken bazı faktörler vardır. Soba bacasına yakın, devrilmeyeceği bir yüzeye yerleştirilmelidir. Ayrıca soba borusunun duvara en az 50 cm uzaklıkta ve fazla dirsek kullanılmadan baca ile bağlantı yapılmalıdır.

Soba borusu, duvara sabitlenmelidir. Borular tavana yakınsa, tavanın yanmasını önlemek için amiyant kullanılabilir. Baca borusu ile dirsek ek yerleri ve baca girişi, yanmaz alüminyum bantla sızdırmaz hale getirilmelidir.

Soba borusunun uç kısımları baca deliğine fazla sokulmamalıdır. Aksi takdirde baca çekmeyebilir ve soba yeterince hava alamayabilir.

Eğer soba iç mekanı yeterince ısıtmıyorsa, soba borusu peteği gibi ısı dağıtıcılarını kullanabilirsiniz. Bu, cimri ısıyı içeride tutmanıza ve daha fazla alanı ısıtmanıza yardımcı olur.

Sobanın baca ile uyumlu bir şekilde kurulması önemlidir. Soba, bacaya yakın ve baca borusu kısa mesafede ve düşey olacak şekilde yerleştirilmelidir.

BACASIZ SOBA NASIL KURULUR?

soba-nasil-kurulur-3.webp​​​​​​​

Genellikle bacasız eve soba kurulumu önerilmez. Ancak, müstakil ve tek katlı bir eviniz varsa, camdan soba borusunu çıkararak soba kullanabilirsiniz.

SOBA TÜTÜYORSA NE YAPILMALI?

soba-nasil-kurulur-1.webp​​​​​​​

Soba tütüyorsa, borunuz tıkanmış olabilir veya odun veya kömürü yanlış yerleştirmiş olabilirsiniz. Bu sorunları çözerek sobanızın tütmesini önleyebilirsiniz.

Döküm sobaların haznesine kömür koyarak ve tüm havalandırmalarını açarak ince odun ve çıra yardımıyla yakabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN