Sosyal medyadan açıkladı: Sertab Erener, Eurovision'a katılıyor! 21 yıl sonra sahne alacak

Avrupa Şarkı Yarışması'nda (Eurovision) Türkiye'nin ilk ve tek birinciliğinin sahibi Sertab Erener, 21 yıl sonra yeniden Eurovision'da sahne alacak. İşte detaylar...

2003 yılında Avrupa Şarkı Yarışması'nda (Eurovision) Türkiye'ye 'Everyway That I Can' şarkısıyla birincilik getiren Sertab Erener, 21 yıl sonra yeniden Eurovision'da sahne alacak.

ŞARKININ FARKLI BİR VERSİYONUNU SÖYLEYECEK

Sertab Erener, 2024 Eurovision'un gerçekleşeceği İsveç'ten davet aldığını, yarışma gecesi için hazırlıklara başladığını söyledi. 60 yaşındaki şarkıcı, 'Everyway That I Can' şarkısının farklı bir versiyonunu seslendireceğini açıkladı. 'Everyway That I Can' şarkısının söz ve müziğinde Sertab Erener ve Demir Demirkan'ın, aranjesinde ise Ozan Çolakoğlu'nun imzası vardı.

Gazete Oksijen'de yer alan habere göre, Eurovision 2024, yarı finalleri 7 ile 9 Mayıs 2024 tarihlerinde, final ise 11 Mayıs 2024 tarihinde İsveç'in Malmö kentinde bulunan Malmö Arena'da yapılacak.

sertab-erener-eurovisionu-ne-zaman-kazandi.jpg

TÜRKİYE'NİN İLK VE TEK EUROVISION BİRİNCİLİĞİ

TRT, 2003 yılında Sertab Erener'e Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil etme teklifi götürdü. Erener, Demir Demirkan ile birlikte besteledikleri 'Everyway That I Can' adlı şarkıyla Riga'daki 48. Eurovision Şarkı Yarışması'nda birinci oldu. Bu zaferle birlikte Türkiye, 2004 Eurovision Şarkı Yarışması'na ev sahipliği yapma fırsatını kazandı.

2004 yılında Athena, 'For Real' şarkısıyla Türkiye'ye dördüncülüğü getirdi. Ardından, 2007'de Kenan Doğulu, eğlenceli şarkısı 'Shake It Up Şekerim' ile Helsinki'de yarışarak dördüncü oldu. 2008'de düzenlenen Eurovision'da ise Mor ve Ötesi grubu Türkiye'yi temsil ederek yedinci sırayı elde etti.

2009'da sıra Hadise'ye geldi ve 'Düm Tek Tek' adlı şarkısıyla dördüncülüğü getirdi. 2010 yılında Manga, 'We Could Be the Same' şarkısıyla Türkiye'ye ilk defa ikincilik kazandırdı. 2011'de Yüksek Sadakat yarı finallerde elendi. 2012'de ise Can Bonomo, Türkiye'yi temsil ederek yedinci oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN