Suyunu sıkıp dudak yüzünüze sürün! Ölü derileri sökerek bembeyaz yapıyor

Suyunu sıkıp dudak yüzünüze sürün! Ölü derileri sökerek bembeyaz yapıyor

Soğuk havalardan dolayı ciltlerde kuruluk ve lekeler oluşabiliyor. Bu tarz durumlarda cildinize bakım yapmak oldukça önemli. Eğer oluşan kuruluklara erkenden önlem almazsanız hızla yayılır ve yara haline gelebilir. Bu tarz durumlarda yüzünüze katkı maddeli ürünler sürmek yerine mutlaka bunu yapın. Bu besinin suyunuzu sıkıp yüzünüze sürün mucizeye tanık olun. Ölü derileri sökerek bembeyaz yapıyor. Cilt uzmanlarının gizli sırrını sizler için derledik.

Patates içeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde cilde çok faydalı bir besindir. Genelde yediğimiz patatesi bu sefer cildimize uygulayacağız. Patatesin suyunu cildinize sürün ve mucizeye tanık olun. Ölü cildiniz ve kurulukları anında yok edecek. Güzellik maskelerine tonlarca para vermenize gerek yok. Bu yöntem sayesinde cildiniz ışıl ışıl parlayacak. İşte kurulukları gideren ve cildi yenileyen o mucizevi yöntem...

SUYUNU SIKIN VE CİLDİNİZE UYGULAYIN

Patates kullanılarak yapılan maske türüdür. Patates içerisinde bulunan nişasta ve potasyum sayesinde cilt daha gerginleşerek renk tonu eşitlenmektedir. Patateslerin rendelenerek suyu sıkılmasıyla ana malzeme elde edilmekte ve bu malzemeye de eklemeler yapılabilmektedir.

suyunu-sikip-dudak-yuzunuze-surun-olu-derileri-sokerek-bembeyaz-yapiyor-1.jpg

Patates suyu maskesi cilt için birçok rahatsızlığı önlemede kullanılabildiği gibi cilt tonunu eşitlemekte de yararlı olmaktadır. Patates suyu içerisinde doğal olarak bulunan tüm bileşenler cilt üzerinde kaygan ve gergin bir zemin oluşturarak cildi besleyerek ölü hücrelerden de arınmayı sağlamaktadır.

Patates suyu maskesi özellikle akne ve sivilce oluşumuna karşı iyi gelmektedir. Gözaltı morluklarda ise patates suyu buz kalıplarına konularak gözaltı çevresine hafif şekilde uygulandığında morluk ve şişlikler önlemeye yaramaktadır.

PATATES SUYU MASKE TARİFİ

Patates suyu maskesi yapımı için orta boy patates alınarak rendelenir. Rendelenmiş patatesler bir beze konularak suyu süzülür. Patates suyu elde edildikten sonra içerisine gerekirse diğer cilt için yararlı malzemeler eklenerek cilt maskesi hazırlanmaktadır.

Patates suyundan yüz maskesi yapımı için patatesin suyu alınarak cilde maske şeklinde sürülerek yüz maskesi yapılabilmektedir. İsteğe bağlı içerisine yoğurt eklemek de cildi canlandırmak için faydalı olmaktadır.

suyunu-sikip-dudak-yuzunuze-surun-olu-derileri-sokerek-bembeyaz-yapiyor-2.jpg

PATATES SUYU MASKESİNİN FAYDALARI NELER?

Patates suyu maskesi cilt için koruma kalkanı oluşturarak içeriğinde bulunan nişasta sayesinde cildi yüzeyini eşitleyerek gerdirmektedir. Cilt için yaşlanma belirtilerini ve kırışıklıkları gidermeye faydalıdır. Patates suyu maskesi yüze canlılık ve parlaklık getirerek cilt tonunu eşitlemekte faydalı olmaktadır.

Patates suyu maskesi yapılışı kolay olmasının yanında yüz ve eller için de kullanılabilmektedir. Özellikle boyun bölgesinde bulunan kırışıklıkları gidermede faydalı olmaktadır.
Patates suyu maskesi cildi besleyerek zararlı maddelerden korumaktadır. Ciltte bulunan iz ve lekeleri düzenli kullanımda azaltarak yok etmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN