Tabii ki nasıl yazılır?

Tabii ki nasıl yazılır?

Tabii ki nasıl yazılır? Bu, vatandaşlar tarafından sıkça merak edilen bir konudur ve TDK'nın resmi web sitesindeki sözlük aracı kullanılarak doğrulanabilir. İşte "Tabiki" yerine doğru kullanımı

Tabii ki nasıl yazılır? Türk Dil Kurumu (TDK), son zamanlarda sıkça karıştırılan ve vatandaşlar arasında doğru yazımı merak edilen "tabii ki" kelimesi üzerine bir açıklama yaptı. TDK'ya göre bu ifadenin doğru yazımı "tabii ki" şeklinde ayrı yazılır.

"Tabii" kelimesi, Türkçede çeşitli anlamlara sahiptir. Doğal, insan yapımı olmayan, doğada hazır bulunan ve mantıklı gibi anlamlar taşıyan bu kelime, genellikle doğallık ve saflık kavramlarıyla ilişkilendirilir. Ayrıca, kendi çevre koşullarında, insan müdahalesi olmadan yetişen bitki ve hayvanlar için de kullanılır.

"TABİİ Kİ" NASIL KULLANILIR?

"Tabii" kelimesi genellikle "ki" eki ile birlikte kullanılır. Bu durumda, "tabii ki" ifadesi "doğal olarak" anlamında kullanılır. Örnek cümleler:

"Tabii ki bir basın açıklaması bekleniyor, fakat balkon konuşması yerine salon konuşması yapılacağı yönünde duyumlar var."
"Bilmem ama, tabii ki sizlerin umutlarını boşa çıkaracak bir karar olmayacaktır bu..."
TDK'nın vurguladığı gibi "ki" eki aldığında "tabii" kelimesi her zaman ayrı yazılır ve bu kullanımda yeni bir kelime oluşmaz.

YAYGIN YANLIŞ KULLANIMLAR

Sıkça rastlanan yanlış kullanımlar arasında "tabiki" ve "tabiiki" şekilleri bulunuyor. Ancak TDK, bu kullanımların yanlış olduğunu ve doğru yazımın "tabii ki" olduğunu belirtiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN