Tatlı yedikten sonra sakın üzerine su içmeyin, aniden yere yığılabilirsiniz! Tatlıdan sonra su içmenin zararı nedir?

Tatlı yedikten sonra sakın üzerine su içmeyin, aniden yere yığılabilirsiniz! Tatlıdan sonra su içmenin zararı nedir?

Birçok çeşidi ile yemeklerin ardından tükettiğimiz tatlılar sandığınız kadar masum olmayabilir. Uzmanlar tatlı yedikten sonra üzerine sakın ama sakın su içmeyin diyerek uyar. Aniden yere yığılabilirsiniz…

Tatlı yedikten sonra ağızda kalan o tatlı his ve ağırlığı götürmek için herkesin eli bir bardak suya gider. Ancak uzmanlar bunun son derece yanlış bir hata olduğunu belirtiyor. Tatlı üzerine su içmenin yarardan çok zararı da beraberinde getirdiğini belirten uzmanlar yan etkileri ve zararlarını sıraladı.

HASTALIKLARIN TETİKLEYİCİSİ

Türk mutfağının olmazsa olmaz lezzetleri arasında yer alan tatlılar ister şerbetli ister sütlü olsun her çeşidi ile damakları şenlendiriyor. Yemeklerin ardından tüketilen tatlıların üzerine su içiyorsanız çok büyük bir hata yapıyorsanız.

su-icmek-2.jpg

Tatlı yedikten hemen sonra su içmenin zararına değinen uzmanlar bazı hastalıkların da bununla beraber geldiğini belirtiyor. Tatlı üzerine su içmenin zararını öğrenen kimse bir daha bunu asla yapmayacak.

TATLI YEDİKTEN SONRA SAKIN SU İÇMEYİN!

Lezzetli bir atıştırmalık olan tatlı çikolata ya da benzer şeyler tükettikten sonra üzerine içilen suyun zararını kimse bilmiyor. Pek çok kişi tatlı yedikten sonra üzerine su içmeyi tercih ederken uzman isimler bunun çok yanlış bir hareket olduğunu vurguluyor. Dr. Nesrin Ünal, tatlı yedikten sonra kesinlikle su içilmemesi gerektiğinin altını çizdi

Tatlı üzerine su içme ihtiyacı aslında kan şekeri seviyesi ile bağlantılıdır. Tatlının hemen ardından içilen su ani şeker yükselmesine neden olurken beraberinde kalp krizi ve inme riskini de ortaya çıkarıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN