Taylor Swift üç konserle Arjantin ekonomisini canlandırdı

Taylor Swift üç konserle Arjantin ekonomisini canlandırdı

ABD'li pop yıldızı Taylor Swift, Arjantin'in negatif seyreden ekonomisine, verdiği konserlerle büyük katkı sağladı. Swift'in konseri başkanlık seçimlerine iki hafta kala Arjantin ekonomisine büyük döviz girişi kazandırırken, şarkıcının bu yıl düzenlediği konserlerle ABD GSYH’sine de en az 4,3 milyar dolar eklediği belirtildi.

Dünyaca ünlü Amerikalı şarkıcı Taylor Swift, bu yıl düzenlediği "The Eras Tour" adındaki dünya turuna devam ederken, kırdığı hasılat rekorlarıyla gündemden düşmüyor. Son olarak Swift'in geçtiğimiz hafta sonu Arjantin'de gerçekleştirdiği konserleri, ülke ekonomisine doping etkisi yaptı.

Şarkıcının Buenos Aires’te, Latin Amerika'nın en büyük stadyumlarından birinde verdiği konserler, ülkenin resesyonda olduğu bir dönemde turizm gelirlerini artırdı.

Sözcü'de yer alan habere göre; Swift’in konserlerine komşu ülkelerden de hayranlar akın ediyor. Ekonomistler, pop divasının ziyaretinin gerçek etkisinin serbest düşüşte olan bir ekonomide ölçülmesinin imkansız olduğunu söylüyor. Fakat bu yıl milyarder olan sanatçının başkanlık seçimlerinden sadece iki hafta önce Arjantin ekonomisine yeni bir canlılık getirdiği açık.

ABD GELİRİNE EN AZ 4,3 MİLYAR DOLAR EKLEDİ

Bloomberg Economics’e göre, Taylor Swift’in ABD'de düzenlediği 53 konser, ülkenin GSYH’sine en az 4,3 milyar dolar ekledi. ABD Merkez Bankası (Fed) Swift’in konserlerinin Philadelphia gibi şehirlerde turizm gelirlerini artırdığını da açıklamıştı.

Meksika’da ise ünlü sanatçının konserlerine toplam 180 bin kişi katıldı ve sadece konserler dört gecede 61,5 milyon dolarlık bir ekonomik etki yarattı.

Arjantin ise Swift’in Kasım 2024’te sona erecek olan Eras Turnesi sırasında ziyaret ettiği 20 ülkeden biri.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN