Türkiye’de en çok bu meslekler aranıyor! Bu işleri bilen işsizliği unutsun: Maaşları genel müdürlere yaklaştı

Türkiye’de en çok bu meslekler aranıyor! Bu işleri bilen işsizliği unutsun: Maaşları genel müdürlere yaklaştı

Türkiye’de bu meslekleri yapanlar yaşadı! Türkiye’nin en çok aranan meslek grupları belli oldu. Bu meslekleri yapanlar hem işsiz kalmıyor hem de yüksek maaş alıyorlar. İşte, Türkiye’de en çok aranan meslekler…

İşverenler ile çalışan adaylarını inceleyen eleman.net Türkiye’deki iş sektörlerinde en çok hangi maaş aralıklarında çalışan aralandığı ile ilgili yeni bir araştırma yaptı. Yapılan araştırmanın sonunda, 2022 yılından 2023 yılına kadar %127.85 oranında artış göstererek 90.361’den 206.097’ye çıkarken en fazla personel arayan sektörler gıda, güvenlik, restorancılık ve üretim oldu.

Bu 1 yıllık sürecin en gözde meslekleri ise güvenlik ve temizlik görevlisi, depo muhasebe elemanı oldu.

Araştırmalara göre İstanbul’da tecrübe isteyerek personel arayan sektörlerin başında ise üretim, otomotiv, enerji, finans, sağlık, perakende ve turizm geldi. İŞKUR tarafından düzenlenen 2023 İş Gücü Piyasası Analizi’ne göre ise teknoloji, inşaat ve metal işlemi gibi sektörlerdeki maaşlar oldukça yükseldi.

turkiyede-en-cok-aranan-meslekler-1.jpg

BU MESLEKTEKİLERİN MAAŞI GENEL MÜDÜRLERLE YARIŞIYOR

Eleman.net araştırma sonuçları en yüksek maaşlı meslekleri de ortaya çıkardı. Bu kapsamda maaşları genel müdür maaşına yakın olan meslekler; demir ustası, kaynakçı, seramik ustası, dekoratif boya ustası, kepçe operatörü ev forklift operatörü oldu.

Bu meslek gruplarının maaşlarının bu kadar yüksek olmasının nedeni olarak da genelde teknik bilgi ve beceri konusunda oldukça donanımlı olmaları gösterildi.

Teknoloji, inşaat, metal işlemi, sağlık ve enerji gibi sektörler en gözde mesleklerin yer aldığı alanlar olurken; teknoloji, inşaat, metal işleme, sağlık ve enerji sektörlerinde çalışan mavi yakalar, teknik bilgi ile deneyimlerinden dolayı usta seviyesine gelerek diğer sektörlerdeki beyaz yaka çalışanlarla hemen hemen aynı maaşı alma imkanı yakalıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN