Uğur Dündar'dan yeni paylaşım: 2 yıl sonra her şeyi açıkladı

Uğur Dündar'dan yeni paylaşım: 2 yıl sonra her şeyi açıkladı

Uğur Dündar dün gece sosyal medya hesabından attığı bir paylaşımda Halk TV'den neden ayrıldığını açıkladı. Yaklaşık 2 yıl önce Halk TV'de yaptığı Halk Arenası programından istifa ettiğini duyurmuştu. Yılmaz Özdil ile ilgili yaptığı açıklamalarla gündem olan gazeteci Dündar şimdi de Halk Tv açıklaması ile gündem oldu. İşte açıklamanın detayları...

Son zamanlarda Yılmaz Özdil ile yaşadığı gerilim ile gündemde olan Uğur Dündar şimdi de Halk TV'den neden istifa ettiği ile ilgili yaptığı paylaşım ile gündem oldu

Uğur Dündar 1 Nisan 2019'da Halk TV'de yaptığı ve en çok izlenen tartışma programı olan Halk Arenası'dan istifa ettiğini duyurmuştur. Dündar o zaman yaptığı açıklamalarda "Halk TV'yi bugünlere getiren ekibe çok büyük haksızlık yapıldı. Hem de bir seçim zaferinin sabahında yapıldı. Ben de bunu protesto ederek istifa ettim. Zaten Halk Tv ile maddi bir bağlantım yoktu" demişti.

ugur-dundar.jpg

UĞUR DÜNDAR'IN HALK TV PAYLAŞIMI:

Halk TV Yönetimi, yıllardır kuruluşta görev yapan Lale Özan Arslan, Semra Topçu, Rahmi Aygün, Barış Yarkadaş, Atakan Gültekin ve Gökhan Demirel'in işlerine son verildiğini duyurduktan hemen sonra da Uğur Dündar bu kararı protesto ederek Halk TV'den ayrıldığını açıklamıştı.

Aslı Baykal, 31 Mart seçim zaferinin yaşandığı gece, sabaha kadar çalıştırdığı emekçileri kullanılmış eşya gibi kapı önüne bıraktığında, hem kızı, hem de Deniz Bey, benim gözümde bitmişti.
7 yıl süreyle markalaşmasına büyük katkıda bulunduğum Halk TV'den bu nedenle ayrılmıştım.

YILMAZ ÖZDİL VE UĞUR DÜNDAR ARASINDA NE OLMUŞTU?

Sözcü yazarı Yılmaz Özdil, Twitter üzerinden “Dürüst ve güvenilir (!) araştırmacı gazetecilerin SBK (Sezgin Baran Korkmaz) aşına su katmak istemem ama, SBK’nın kafakola aldığı gazetecilerin listesi ABD’de açılan davanın iddianamesinde yazıyor... Kimlere televizyon kanalı kurdurdukları bile orada yazıyor!” dedi.

ugur-dundar-yilmaz-ozdil-mujdat-gezen.jpg

Gazeteci Uğur Dündar, Özdil'in paylaşımına katıldığı Tele1'deki Tuncay Mollaveisoğlu'nun sunduğu Anında Manşet programında sert bir dille tepki gösterdi. "Yılmaz Özdil benim cenazeme gelmeyeceksin sana hakkımı helal etmiyorum. Sen nasıl olur da benim namusuma, şerefime ima yollu laf söylersin, ayıp değil mi utan be utan!" dediği sırada, Yılmaz Özdil, “SBK iddianamesinde yazılanları sordum, Tele1’de değerli ağabeyim Uğur Dündar’la Tuncay Mollaveisoğlu beni eleştiriyor, sormayayım o halde...” paylaşımı yaptı.

Özdil bir sonraki paylaşımında da, “SBK’nın kafakola aldığı gazetecileri, kime hangi televizyonu kurdurduklarını biliyorum ama söylemem demedim, aksine açık açık söylüyorum, ABD’deki iddianamede yazıyor... Dürüst ve güvenilir (!) araştırmacı gazeteciler niye bu mevzudan hiç bahsetmiyor diye soruyorum?” ifadelerini kullandı.

Özdil’in iddialarına, o sırada TELE 1’de canlı yayınlanan ve Tuncay Mollaveisoğlu’nun sunduğu Anında Manşet programında konuşan Uğur Dündar, sert tepki gösterdi. Dündar şu ifadeleri kullandı:

“Sen benim ne kadar namuslu olduğumu bilen bu ülkedeki iki üç insandan birisin. Birisi Müjdat Gezen’dir, İkincisi sensin. Sana kardeşim dedim. Sen nasıl olur da ‘değerli ağabeyim’ dediğin, yere göğe sığdıramadığın bir insana ima yollu dahi olsa çamur atmaya yeltenirsin”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN