Ünlü profesörden uyku uyutmayacak açıklama! 'Orada deprem olacak' dedi: 4 ay detayı...

Ünlü profesörden uyku uyutmayacak açıklama! 'Orada deprem olacak' dedi: 4 ay detayı...

Kahramanmaraş merkezli 7.8 ve 7.6 şiddetindeki iki büyük depremin ardından bölge de artçılar devam ediyor. Durum böyle iken uzmanlardan ardı ardına deprem açıklamaları yapılıyor. İşte detaylar…

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan Kahramanmaraş depremlerinin ardından Kahramanmaraş’ta artçı sarsıntılar ve depremler devam ediyor. En son yaşanılan 5.3 büyüklükteki deprem sonrası Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan endişelendiren bir haber geldi. Detaylar haberimizde…

deprem

DEPREM OLURSA HİÇ ŞAŞIRMAM DEDİ O İLE DİKKAT ÇEKTİ. PROF. DR. ÖVGÜN AHMET ERCAN'DAN KAHRAMANMARAŞ DEPREMİ SONRASI KORKUTAN AÇIKLAMA

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan artçıların ve depremlerin hala sürdüğü Kahramanmaraş’ta yaşanılan 5,3 şiddetindeki depremi hisseden Kayseri ilimiz için de çok önemli uyarılarda bulundu. Kayseri’de de deprem olma olasılığının yüksek olduğunu belirtti.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki deprem sonrası Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan çok önemli açıklamalarda bulundu. Profesör Ercan, 5.3 büyüklüğündeki depremin Kayseri’de de hissedildiğini ve dolayısıyla kayseri de de deprem olursa buna şaşırmayacağını dile getirdi.

İşte Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'ın sosyal medya da depremle ilgili yaptığı açıklama:

"Kahramanmaraş’ta M5,3 orta büyüklükte bir deprem oldu,4 sn sürdü. Yıkım gücü yapılar yaralı olduğundan 6 olarak gerçekleşti.Göksun,6 Şubat’tan beri bir türlü dinginleşmemişti. Şimdi artçılarını en çok M4,3 olarak göreceğiz. Ne yazık ki artçı depremler ilk 4 ay yoğun sürecek.

Göksun-Kahramanmaraş yönüne doğru, depremcikler dizilmektedir. Buna koşut olarak Saimbeyli, Türkoğlu’na doğru depremcik dizilimi de ilgi çekmektedir. Ne var ki, Kadirli, İmamoğlu, Kozan, Adana’ya doğru olan Savrun kolu dingin görülüyor."

Kendisine sorulan Kayseri için de risk bulunuyor mu sorusuna kritik cevabı veren Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan " Küçük, orta büyüklükte olursa şaşmam…" cevabını verdi.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN