Uyanış Büyük Selçuklu son bölümde Nizamülmülk, Tacülmülk'ü kıstırıyor!

Uyanış Büyük Selçuklu son bölümde Nizamülmülk, Tacülmülk'ü kıstırıyor!

Tarihteki 16 Türk devletlerinden biri olan Büyük Selçuklu İmparatorluğu'nun kuruluşunu konu edinen Uyanış Büyük Selçuklu, yeni bölümüyle bu akşam yine izleyenleri ekranlara kilitleyecek. İşte, sürprizlerle dolu son fragman...

Uyanış Büyük Selçuklu 33. yeni bölüm neler olacak, merakla bekleniyor. Terken, askerlerinin zehirlenmesine rağmen Sencer'in Şelemzar kuşatmasına devam ettiğini ve gözden düşürmeye çalıştığı melikin pes etmeye yanaşmadığını öğrenir. Bu öğrendikleri neticesinde yaşadığı şokla doğumu erkenden başlayacak ve oğlu Mahmud'u doğurur.

UYANIŞ BÜYÜK SELÇUKLU 33. BÖLÜM 1. FRAGMAN

33. YENİ BÖLÜM NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Geniş oyuncu kadrosu ve sürükleyici hikayesiyle dikkat çeken Uyanış Büyük Selçuklu'nun 33. bölümü, 24 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 21.00'de TRT 1'de yayınlanacak. Saat 20.00'de ise önceki bölümün özeti ekranlara gelecek. Uyanış Büyük Selçuklu tüm bölümler izlemek için TRT'nin ücretsiz online platformuna bakabilirsiniz.

Uyanış Büyük Selçuklu son bölüm neler oldu, göz atalım: Tacülmülk, Terken ve Sabbah'ın ayrı ayrı fakat bir amaca yönelik istekleri doğrultusunda; Şelemzar'ı kuşatmak için harekete geçen askerleri zehirlemeyi başarmıştı. Sencer ve Tapar, Şelemzar önlerine geldiklerinde orduda zehirlenen askerler savaşamayacak duruma gelmişti. Fakat yine de Sencer kahramanca bir duruş sergilemiş, Tapar ve yanlarındaki bir avuç adamla Şelemzar'a girmeyi başarmıştı.

YENİ BÖLÜMDE NELER OLACAK?

Uyanış Büyük Selçuklu 33. bölüm özeti: Zübeyde'nin takipleri netice vermiş ve Nizamülmülk, Sabbah ile görüşmekten gelen Tacülmülk'ü kıstırmıştı. Tacülmülk’ün ihaneti açığa çıkacak mıdır? Yoksa Tacülmülk, Nizamülmülk'ün elinden kurtulmayı başaracak mıdır? Mitras'ın pususunu önceden öngörüp tedbir alan Melikşah, kendisine tuzak kuran Mitras'ı alt edip onu yakalamayı başaracak mıdır? Ayrıca Mitras'ın esir ettiği Ali'yi kurtarabilecek midir?

Öte yandan Hasan Sabbah'ın kendisine haber göndermesiyle, Başulu'nun vaziyetini öğrenen Başulu'nun kardeşi Kıpçak Beyi Baturalp, Kınık Obası'na yakın bir yerde otağını kuracaktır. Başulu'nun yıllarca yaşadığı sıkıntılardan ötürü Sultan Melikşah'ı suçlayan Baturalp'ın gelişi nelere sebebiyet verecektir?

Diğer taraftan yeğenleri Tapar ile Sencer'in veliahtlık hususunda Başulu'nun çocukları oldukları için hiç hesaba katılmadığını düşünen Baturalp, Melikşah'ın veliaht olarak Berkyaruk'u seçmesi kararına nasıl bir tepki verecektir? Baturalp, Sencer'i veya Tapar'ı veliaht tayin ettirebilecek midir? Başulu'yu Kıpçak Diyarı'na götürecek midir?

UYANIŞ BÜYÜK SELÇUKLU 33. BÖLÜM 2. FRAGMAN

UYANIŞ BÜYÜK SELÇUKLU KONUSU NEDİR?

Uyanış Büyük Selçuklu dizisi, Anadolu'nun kapılarını Türklere açan Selçuklu Sultanı Alparslan'dan sonra tahta geçen ve Selçuklu Devleti'nin gücünü doruklara çıkaran Sultan Melikşah ile oğlu Sencer'in hikayesini anlatıyor.

Melikşah, Anadolu'nun kapılarını Türklere açan Selçuklu Hükümdarı Sultan Alparslan'ın ölümünün ardından tahta geçer. Aynı gün çok sevdiği Kıpçak hatunu Başulu'yu doğum yaparken kaybettiği haberini de almıştır. Kıpçak-Selçuklu düşmanlığı sebebiyle yeni doğan bebek, devletin devamlılığı için tehlike arz ediyordur.

Melikşah için bu durum çok zor olsa da onu bir daha görmemek ve sormamak üzere Nizamülmülk'e teslim eder. Sultan Melikşah, Sultan Alparslan'dan aldığı Selçuklu Devleti'nin gücünü doruklara çıkarır. Fakat Selçuklu büyüdükçe düşmanları da hem devletin içinde hem de dışında çoğalmaktadır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN