Uyurken Neden Bir Şeylere Sarılmak İsteriz? İşte Şaşırtıcı Yanıt...

Uyurken Neden Bir Şeylere Sarılmak İsteriz? İşte Şaşırtıcı Yanıt...

Uyurken bir şeylere sarılmak isteme alışkanlığı, çocukken cenin uyku pozisyonumuzla ilişkilendirilebilse de, çocukluğumuza geri dönmekle ilgili değil. İster peluş bir oyuncak, ister yumuşak, sevimli bir yastık olsun, onsuz uyuyamazsınız, onları bırakamamanızın birkaç nedeni var.

1. HORLAMA VE UYKU APNESİNİ AZALTIR

Uyku apnesi , kişinin nefesinin olması gerektiği kadar düzgün olmadığı bir uyku bozukluğudur. Bu, aslında, düzenli olarak rahatsız olan bir uyku ortamı yaratır - gece boyunca sürekli uyandığınız ve sabah yorgunluğu ve gün boyu uyku hali hissi.

uyku-apnesi.jpg

Yastığa sarılma alışkanlığınız, bu uyku bozukluğunu azaltmada fiziksel fayda sağlar. Vücut yastığına sahip olmak tüm vücudunuzu destekleyecek ve yan yatarak uyumaya başlamanızı sağlayacaktır.

2. YALNIZ HİSSETMEK İSTEMEZSİNİZ

Bu konudaki araştırmalara katılanlar genellikle bir şeye sarılmanın kendisini birisine sarılıyormuş gibi hissettirdiği deneyimini aktarmışlardır.

uyumak.jpg

Hepimiz sevimli uyuyanlar değiliz, ama hepimiz yalnız olduğumuzda ve temelde bu şekilde olmaktan bıktığımızda ve bir yastığa sarılmak anlamına gelse bile tutunacak bir şeye ihtiyacımız olduğunda sarılarak uyuruz.

3. GÜÇLÜ BAĞLANMA DUYGUSU

Bir yastığa sarılmak, uykunuz sırasında size duygusal rahatlık verir. Bu uyku pozisyonunda , aslında ilişkilerinizde, özellikle aile arasında güçlü bir bağa değer verenlerden birisiniz. Sevdiğin ve değer verdiğin insanlar için elinden gelenin fazlasını yapmayı seven çok yardımsever bir insansın.

uyumak-001.jpg

4. UYURKEN SARILMAYA ALIŞKINIZ

Aynı saatte kalkmak veya aynı sabah ve akşam rutinini yapmak gibi, işinize yaradığı için bir noktada zaten bir rutin oluşturduysanız, aslında rutin odaklısınızdır .

Bununla birlikte, her gece uyumadan önce bir şeye sarıldığında, bu sizin de rutinlerinizden biri olduğu anlamına gelir.

uykusuzluk.jpg

5. KAYGI ATAKLARINDA SARILMA EĞİLİMİNİZ VARDIR

Kaygı yaşadığımızda uyumamızı zorlaştırır . Bunu yaşadığınızda, yatağınızı bir konfor alanı haline getirmek her zaman en iyisidir. Buna sahip insanların endişelerini hafifletmek için sarılmaya ihtiyacı olabilir .

Peki uyurken bir şeye sarılmak sizi rahatlatır mı? Bir şeye sarılmadan uyuyabilir misin? Bizimle paylaşmak ister misiniz?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN