Uyurken bunu sakın yapmayın: Yatağınız bakteri yuvasına dönüyor! Birçok kişi aynı hatayı yapıyor, çok zararlı

Uyurken bunu sakın yapmayın: Yatağınız bakteri yuvasına dönüyor! Birçok kişi aynı hatayı yapıyor, çok zararlı

Kaliteli bir uykunun zihinsel sağlığı, fiziksel sağlığı ve hayat kalitesini koruduğu bir gerçek. Uzmanlar, sağlıklı bir hayat için en az 6 saat, özellikle gece saatlerinde uyunması tavsiye ediyor. Fakat uykunun kalitesini düşüren bir hatayı pek çok farkında olmadan yapıyor. İşte detaylar...

Gece yatmadan önce bazen yüzükleri, bilezikleri ve takıları çıkaramayacak kadar yorgun oluruz. Hatta takılarıyla uykuya dalan birçok insan var. Fakat gece uyurken takı takmanın oldukça ciddi dezavantajları var.

YÜZÜĞÜNÜZÜ ÇIKARMAKTA ZORLANABİLİRSİNİZ

Sabahları ellerinizin ve parmaklarınızın biraz daha büyük göründüğünü fark etmiş olabilirsiniz. Bunun nedeni, geceleri hareketsiz yattığımızda dokuların içinde sıvıların birikmesi ve hafif şişmiş ellerle uyanmamıza neden olmasıdır.

Eğer yüzük takarak uyuyakalırsanız, sabahları onu çıkarmak çok daha zor olacaktır. Yüzüğünüzü şişmiş parmaklardan çıkarmak için sıvı sabun veya bitkisel yağ kullanmanız ve hatta şişmeyi azaltmak için elinizi buzlu suya sokmanız gerekir.

UYKUNUZU BOZABİLİR

Kolyeyle uyumak, özellikle gece yatarken çok hareket eden biriyseniz gece uykunuzu bölebilir. Zincirler saçınıza dolanabilir veya boynunuza dolanarak uykunuzu bölebilir. En sevdiğiniz kolyenizin kolye uçları veya takıları varsa, uykunuzda sizi dürterek uyandırabilirler.

uyurken-taki-takmak-zararli-mi.jpg

CİLDİ TAHRİŞ EDEBİLİR

Takı yapımında kullanılan nikel gibi bazı malzemeler alerjik reaksiyonlara neden olabilir ve cildinizin kaşınmasına ve kızarmasına neden olabilir. Altın ve gümüş, güvenli bir seçenek gibi görünse de çoğu zaman başka metalleri de içerirler.

Hassas ve alerjiye yatkın bir cildiniz varsa takılarınızın 14 ayar altından veya daha yüksek olduğundan emin olun. Ayarın yüksek olması, altının daha saf olduğu ve reaksiyona neden olma ihtimalinin daha düşük olduğu anlamına gelir.

KULAK MEMENİZ SARKABİLİR

Büyük ve ağır küpeler takmak kulak memelerinizi aşağı doğru sarkıtabilir. Kulak memeleri yıllar geçtikçe elastikiyetini kaybettiği için onlara nefes almaları için biraz zaman vermeniz gerekir. Ayrıca geceleri küpe takmanız da kötü kokuya neden olabilir. Cildinizin salgıladığı sebum ölü deri hücreleri ve bakterilerle karıştığında kötü koku açığa çıkar.

BAKTERİ OLUŞUMUNA NEDEN OLABİLİR

Takılarınızı düzgün bir şekilde temizlemek için çıkarmazsanız, en sevdiğiniz parçalarınız kir ve bakterilerin üreme alanı haline gelebilir. Ciltle yakın temas halinde olan halkalar nem tutucu görevi görerek bakterilerin çoğalması için mükemmel bir ortam yaratır.

MÜCEVHERLERİNİZ İÇİN İYİ DEĞİL

Pek çok insanın nişan yüzüğü veya alyansla uyuma alışkanlığı olmasına rağmen, onları en iyi durumda tutmak için yatmadan önce bunları çıkarmak daha iyidir. Çünkü uykuda terlemek takıların kararmasına neden olabilir ve mücevherler ter ile temas ettiğinde parlaklığı gidebilir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN